Web Analytics
scris miercuri, 12.10.2022

Florian Silişteanu – un înger? Cel mai mare poet de la Nichita încoace?

Florian Silișteanu a fost onorat, la lansarea ultimei sale cărți, de un numeros, select și călduros public. Este iubit, dar și invidiat, lăudat, dar și desființat, dă tot, dar și primește mărunțișuri. Cel mai mult își dorește iubirea, respectul și dreptatea. Mai mulți – poeta Camelia Radulian, actorul Constantin Cotimanis, actrița Cezara Dafinescu (mesaj video), cantautorul Emeric Imre – au afirmat că Florian ar fi un înger, ca și cel mai mare poet de la Nichita Stănescu încoace. Cum nu avem calități paranormale și nici geniu critic, doar îl cunoaștem direct pe omul de cuvinte și sânge, trebuie să îi credităm pe cei patru cu care nu ne putem compara nici în vis, doar eram la o lansare-aniversare la care Sile a asistat precum cel mai cuminte elev din clasă. Chiar unul fără bac, dar nici Eminescu ori Caragiale nu l-au avut.

Florian Silişteanu – un înger? Cel mai mare poet de la Nichita încoace?

Cert este că poezia sa e de o originalitate frapantă, inconfundabilă. Dar originalitatea sa în spațiul limbii române nu este căutată, provocată sau raportată la vreo modă literară, ci izvorăște din unicitatea faptului de a fi. Poezia îi este cale spre sine, este distanța care îl apropie și îl tot desparte de casă, de acasă…

Citește și Preotul-pictor Cristian Dragomirescu şi-a lansat albumul la Librăria Cărtureşti: „Am fost înconjurat de iubirea unor oameni pe care îi preţuiesc şi îi admir”

Citește și Bebe Cotimanis, despre poetul Florian Silișteanu: ”E un paratrăsnet al dezastrelor noastre”

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Eu, ca novice, evident, față de marele Sile spun pe scurt: un farseor!

    Răspuns
  2. P.S. Sigur, în dex se spune farsor dar consider că este mult mai sugestiv farseor, mai ales că provine din franceză ca și ,,bacaloriatul”, un fel de Fata Morgana pentru Stoian!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *