Web Analytics
scris miercuri, 08.05.2024

Fosta colonie ACH s-a schimbat! Primarul Gentea: „Este un cartier de facto al Piteştiului”

La Piteşti, primarul Cristian Gentea a ales să participe la slujba de Înviere de la Biserica Sfântul Mina, aflată la marginea Parcului „Lunca Argeşului”. Acest lăcaș îi deservește pe cei 144 de locuitori din fosta colonie ACH care, în ultimii ani, a devenit cartier, având în vedere că beneficiază de condiții normale de trai: electricitate, gaze, apă, canal și asfalt.

Fosta colonie ACH s-a schimbat! Primarul Gentea: „Este un cartier de facto al Piteştiului”

„Hristos a înviat! Doar cine nu a pierdut pe cineva nu înțelege puterea lui «Iisus a înviat din morți | Cu moartea pe moarte călcând | Și celor din morminte | Viață dăruindu-le!» În aceste sfinte slove stă Taina Învierii, a speranței pe care sfânta sărbătoare a Paștelui ne-o aduce tuturor! Hristos a înviat, piteșteni!
E lumină aici, în fosta colonie ACH și e lumină pretutindeni în oraș! Să o ducem în casele noastre cu sufletul mai curat și să ne rugăm pentru Bine! Să aveți un Paște în lumină!”,
a transmis primarul Cristian Gentea.
În 2021, în fosta colonie ACH s-a realizat transferul rețelei electrice de la Hidroconstrucția la CEZ și s-a demarat procesul de branșamente individuale. În 2022 a început introducerea rețelei de distribuție a gazelor naturale, primul branșament fiind cel al Bisericii Sfântul Mina – cel mai îndepărtat consumator din rețea. În 2023 s-a finalizat rețeaua de apă și canalizare, iar în acest an au fost realizate lucrări de asfaltare.

Recent s-a stabilit că grădinița rămâne să deservească această comunitate, iar copiii nu vor fi relocați. În luna aprilie, ca urmare a demersurilor municipalității, s-a încheiat un contract de comodat cu Hidroconstrucția SA, pentru un spațiu de 107,87 mp, împreună cu terenul în suprafață de 254 mp. Acesta va rămâne la dispoziția Grădiniței cu Program Normal Nr. 6, structură ce funcționează în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” Pitești.

„Ani în șir, această zonă a Piteștiului a fost lăsată nu doar la marginea geografică…”

„Nu eram încă primar al Piteștiului când am intrat în contact cu cetățenii din fosta colonie ACH și am descoperit acolo un cartier care nu avea nimic de-a face cu ideea de centru urban, darămite cu cea de civilizație. Ani în șir, această zonă a Piteștiului a fost lăsată nu doar la marginea geografică, ci și la cea administrativă a orașului. Am spus încă de atunci că voi face din fosta Colonie ACH un obiectiv primordial și nu a trecut nici un an fără ca această zonă să beneficieze de investiții noi, de măsuri menite să o transforme în ceea ce este și trebuie să fie: un cartier de facto al Piteștiului”, a povestit primarul Piteștiului.
M.S.

Citește și Ion Mînzînă şi Cristian Gentea, susţinuţi în număr mare de colegi. „Au muncit şi au avut rezultate în acest mandat”

Citește și Guvernul a aprobat banii pentru noul stadion „Nicolae Dobrin”! Cristian Gentea: „Sunt fericit! Începem construcţia!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *