Web Analytics
scris vineri, 17.11.2023

Fiul judecătoarei Elena Ungureanu, nepotul ex-prefectului Tămagă, a scăpat basma curată după ce a tăiat doi tineri în Piteşti

Persoanele vătămate, doi tineri cu care Alexandru Bogdan Ungureanu se afla la sala de fitness, și-au retras plângerile
„Dintr-o singură lovitură”, aflăm din motivarea instanței, inculpatul i-a tăiat cu cuţitul pe cei doi minori, pe unul – în zona gâtului, pe celălalt – în zona pieptului

În septembrie 2020, fiul unei judecătoare din Pitești a fost implicat într-un scandal cu armă albă. Alexandru Bogdan Ungureanu, pe atunci în vârstă de 16 ani, a fost reținut de polițiști după ce și-a tăiat prietenii cu un briceag în fața unei săli de fitness din Pitești, moment surprins de camerele de supraveghere de la fața locului. Băiatul este fiul judecătoarei Elena Diana Ungureanu și nepotul lui Constantin Tămagă, fostul senator și prefect de Argeș. Elena Diana Ungureanu, fost director adjunct în cadrul Institutului Național al Magistraturii, a fost promovată în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție în ianuarie 2022 și a lucrat inclusiv la Comisia Europeană. Între timp, procesul fiului său, Alexandru Bogdan Ungureanu, a încetat în 2021, întrucât persoanele vătămate și-au retras plângerile prealabile, iar sentința a rămas definitivă în 2022. Tânărul fost însă supravegheat pentru trei luni.

Fiul judecătoarei Elena Ungureanu, nepotul ex-prefectului Tămagă, a scăpat basma curată după ce a tăiat doi tineri în Piteşti

A intrat în sala de fitness cu briceagul

Inculpatul a recunoscut în cadrul audierii din cursul urmăririi penale săvârşirea infracţiunilor, arătând că a fost provocat de unul dintre băieții pe care i-a rănit. Dar cum a început totul? A povestit că, în data de 10 septembrie 2020, la ora 11:00 s-a întânit cu unul dintre băieți, au mers în zona Mobilux Piteşti și a achiziționat de la un magazin un cuțit tip briceag în valoare de 35 de lei, „în scop de colecţie”, pe care l-a băgat în geanta în care avea echipamentul sportiv. Ulterior, au mers împreună la sala de fitness de pe Bld. Fraţii Goleşti, iar cuţitul a rămas în geantă, în vestiar. Pe parcursul antrenamentului nu a avut un conflict cu persoanele vătămate, dar, după aproximativ o jumătate de oră, s-a oprit din antrenament, a luat briceagul din geantă, l-a pus în buzunarul de la pantaloni, lăsându-și geanta în vestiar, pentru a fi luată de unul dintre băieți. A ieșit din sala de fitness pe o altă ușă şi a rămas în faţa clădirii. După aproximativ 30-45 minute au apărut ceilalți băieți şi a pornit conflictul. Unul dintre ei i-a dat inculpatului o singură lovitură cu piciorul în zona abdomenului.

„În aceste condiții, inculpatul a arătat că a scos din buzunar briceagul, l-a ţinut în mână, s-a dat în spate 2-3 metri şi a fluturat cuţitul de 2-3 ori, simulând că-l înţeapă”, se arată în motivarea instanței. Celălalt a continuat cu jignirile și i-a propus să renunţe la cuţit şi să se bată. Când s-a apropiat din nou de inculpat, acesta „a lovit cu cuţitul rănind dintr-o lovitură persoanele vătămate”, fiecare în vârstă de 17 ani. Pe unul – în zona gâtului şi pe celălalt – în zona pieptului.
La rândul lor, persoanele vătămate au povestit că, după ce a început discuția contradictorie din afara sălii de fitness, „cu jigniri reciproce”, una dintre victime l-a lovit „superficial cu piciorul pe inculpat”, „în zona membrelor inferioare, cu intenția de a-l determina pe acesta din urmă să înceteze cu jignirile şi injuriile”. Inculpatul a scos briceagul și a început să gesticuleze. A intervenit celălalt, pe care inculpatul l-a tăiat în zona pieptului/toracelui. S-a așezat între cei doi celălalt băiat, moment în care inculpatul l-a tăiat și pe el, dar în zona mandibulei/gâtului. Persoanele vătămate au plecat de la locul incidentului către o staţie de autobuz, iar pe drum s-au întâlnit cu un echipaj de la Poliția Locală și au povestit ce s-a întâmplat. Spusele celor două persoane vătămate au fost confirmate de către un martor ocular care a observat momentul în care, „dintr-o singură lovitură”, inculpatul i-a tăiat cu cuţitul pe unul – în zona gâtului, iar pe celălalt – în zona pieptului.

A mai fost și alt martor ocular, care a auzit cum una dintre persoanele vătămate i-a adresat jigniri inculpatului pentru că nu ar fi părăsit sala pe ieșirea potrivită. După ce a observat că unul dintre băieți a aruncat cu rucsacul în altul, a oprit mașina pentru a le spune să se potolească. Nu a văzut însă arme albe și a plecat, considerând că este doar o simplă ceartă între adolescenți.
După ce a realizat ce a făcut, inculpatul a mers în Parcul Tineretului și a aruncat cuțitul în zona foişoarelor. Tot în parc a și fost imobilizat de polițiști, cărora le-a indicat locul unde a ascuns cuţitul. Arma a fost confiscată, iar el a fost condus la poliţie pentru cercetări și reținut pentru 24 de ore. Victimele au fost preluate de ambulanţă şi transportate la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde au avut nevoie de 7-8 zile îngrijiri medicale, conform rapoartelor emise de Serviciul de Medicină Legală.

Citește și Onorariile avocaţilor pentru şefele APIA Argeş trimise în judecată, plătite din bugetul instituţiei

Citește și Exclusiv! Cum a păcălit falsul transportator Ionuţ Păuna mai multe persoane. Procurorii argeşeni l-au trimis în judecată

„Nu exista nicio justificare să se înarmeze cu un briceag, întrucât nu pleca la picnic…”

În 2020, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Alexandru Bogdan Ungureanu a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru săvârşirea a două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, a infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor, iar, pe 14 octombrie 2021, Judecătoria Pitești a încetat procesul penal pentru lovire sau alte violenţe, după ce persoanele vătămate și-au retras plângerile prealabile și nici nu s-au constituit părți civile. Inculpatul a fost achitat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru că, „analizând probatoriul administrat în cauză, instanţa de fond a apreciat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale acestei infracţiuni”.

I s-a dat în schimb o măsură de supraveghere pe o perioadă de 3 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Argeş, pentru săvârşirea infracţiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, și i-a impus să urmeze cursurile şcolare la care era înscris atunci și să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş la datele fixate de acesta.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a făcut apel, criticând soluția de achitare a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice. Și inculpatul a făcut apel, solicitând să fie achitat și pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase. În data de 22 februarie 2022, ambele acțiuni au fost respinse de Curtea de Apel Pitești.

„În ziua respectivă (10 septembrie 2020, n. red.), inculpatul a purtat cu intenţie directă briceagul la sala de fitness şi cu intenţia de a-l folosi pentru ameninţarea sau agresarea altor persoane.
În condiţiile în care acesta a mers să practice sport, nu exista nicio justificare să se înarmeze cu un briceag, întrucât nu pleca la picnic pentru a folosi cuţitul la curăţatul şi tăiatul alimentelor. Locurile de distracție și de agrement sunt locuri publice în care se adună mai multe persoane şi în care portul fără drept al briceagului poate primejdui viaţa sau integritatea corporală a acestora. „Folosirea” briceagului a avut loc în faţa salii de fitness, însă „portul” acestei arme albe a avut loc în incinta salii, prin urmare criticile formulate de inculpat sunt neîntemeiate”,
se notează în motivarea Curții de Apel Pitești.

Citește și Aurel Săvulescu rezumă 18 ani de litigii cu liderul Cartelului de la Mărăcineni: „Instituţiile statului din Argeş i-au permis lui Crăciun să facă ceea ce a făcut şi face!”

Citește și În 2017 existau indicii că ex-poliţistul Laurenţiu Bălan era implicat în „Balastiera 2”, în 2023 nu mai există!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *