Web Analytics

În 2017 existau indicii că ex-poliţistul Laurenţiu Bălan era implicat în „Balastiera 2”, în 2023 nu mai există!

de | 11.05.2023 13:00 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

Am scris, în urmă cu două ediții, despre stadiul dosarului de evaziune fiscală „Balastiera 2”, în care a fost vehiculat și numele ex-polițistului Laurențiu Bălan, condamnat în trecut la închisoare în Dosarul Permiselor.

În ceea ce privește dosarul „Balastiera 2”, faptele aduse în acuzare suspectului Laurențiu Bălan s-au clasat: „(…) vă informăm asupra faptului că, în cadrul ordonanței din data de 23.11.2021, alături de alte măsuri, s-a dispus clasarea cauzei având ca obiect infracțiunile de: evaziune fiscală, în formă continuată, faptă prev. de art. 9, alin. 1, lit. b) din Lg. 241/2005, în cond. art. 41, alin. 2, din C. penal (Lg. nr. 15/1968), evaziune fiscală, în formă continuată, faptă prev. de art. 9, alin. 1, lit. c) din Lg. 241/2005, în cond.art. 41, alin. 2, din C. penal (Lg. nr. 15/1968), executarea de activități miniere fără permis sau licență, în formă continuată, faptă prev. de art. 57, alin. 2, din Lg. nr. 85/2003, în cond. art. 41, alin. 2, din C. penal (Lg. nr. 15./1968), executarea de lucrări pe ape fără avizul de gospodărire a apelor, în formă continuată, faptă prev. de art. 93, din Lg. nr. 107/1996, în cond. art. 41, alin. 2, din C. penal (Lg.nr. 15/1968) şi art. 33 lit.a) din C. penal (Lg. nr. 15/1968), fapte aduse în acuzarea suspectului Bălan Laurențiu lonuț”, se arată în răspunsul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Tot în 2021 s-a dispus disjungerea cauzei și formarea unui nou dosar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, în vederea continuării urmăririi penale față de 14 suspecți și 9 firme, printre care și SC TGM GROUP EXCLUSIVE SRL și SC TGM GROUP CONSTRUCT EXCLUSIVE SRL, unde era asociat Laurențiu Bălan, dar în noul dosar nu apare ca suspect și fostul polițist de la Rutieră.

Citește și Poliţistul Bălan din dosarul Permiselor – eliberat din penitenciar

Citește și Bombă în ”Dosarul Permiselor”. Un martor-cheie îl leagă pe naşul Petre Ioniţescu de finul Laurenţiu Bălan

Anchetatorii nu au găsit probe care să îl incrimineze pe ex-polițistul Laurențiu Bălan în dosarul „Balastiera 2”

Fiind un semn de întrebare, am revenit cu o solicitare de presă către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru a afla exact de ce s-au clasat acuzațiile aduse lui Laurențiu Bălan.
„Referitor la solicitarea de comunicare de informații, transmisă în data de 27.04.2023, prin intermediul poștei electronice, vă informăm asupra faptului că soluția de clasare a fost dispusă ca urmare a constatării incidenței cazului de împiedicare a punerii în mișcare, prevăzut de art.16 alin.1 lit.c) din C. pr. penală, consecință a lipsei elementelor probatorii certe de natură să releve participația persoanei indicate în solicitare la faptele aduse în acuzarea sa”, se arată în răspunsul primit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Articolul 16, alin. 1, lit. c) din Codul de procedură penală înseamnă că „nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea”.
Totuși, ne aducem aminte că, în 2017, fostul prim-procuror al PTR Argeș, Marius Ștefan, a acordat un interviu Jurnalului de Argeș, despre stadiul marilor dosare de la acea vreme. Întrebat atunci cum arată circuitul infracțional în dosarul „Balastiera 2”, interlocutorul a spus: „Sunt mai multe componente. În principal, este vorba de achiziții fictive de bunuri de la diferiți beneficiari, sunt multe persoane suspecte în cauză. S-au făcut expertize tehnice, s-au făcut experize topografice. Acolo, cercetările sunt avansate.
De aceeea, într-o jumătate de an, cel târziu, ar trebui să fie soluționat acest dosar. Rolul domnului Bălan în acest circuit este de administrator al unei societăți comerciale și noi apreciem că sunt indicii, dacă nu chiar probe, că era implicat în acel mecanism infracțional. Dumnealui are calitatea de suspect. Dacă a dobândit calitatea de suspect, noi apreciem că ar fi săvârșit acea infracțiune”,
cităm din articolul publicat în 2017.

Citește și „Sunt indicii că fostul poliţist Laurenţiu Bălan era implicat în mecanismul infracţional din dosarul Balastiera”

Citește și Dosarul „Balastiera 2”. S-au clasat faptele ex-poliţistului Laurenţiu Bălan, însă firma lui şi alţi suspecţi sunt cercetaţi în continuare

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *