Web Analytics

Onorariile avocaţilor pentru şefele APIA Argeş trimise în judecată, plătite din bugetul instituţiei

de | 12.05.2023 10:40 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

Mariana Turcescu, acuzată în rechizitoriul DNA, e soția directorului adjunct de la APIA Central, Cornel Turcescu

La sfârșitul lunii aprilie, magistrații de la Tribunalul Argeș au hotărât, în Camera Preliminară Anticorupție, începerea procesului celor două șefe de la APIA Argeș, Mariana Turcescu și adjuncta Alexa Delureanu. Foarte interesant, onorariile avocățești pentru soția directorului adjunct al APIA Central, Cornel Turcescu, și pentru adjuncta acesteia sunt suportate, cel puțin până la această fază, de… instituție.

Cheltuieli de 90.000 lei până acum

Este vorba despre aproximativ 90.000 de lei, sumă care a fost stabilită a se acorda celor două funcționare suspendate încă din luna ianuarie. Trebuie spus că, deși poate vi se pare imoral, demersul este cât se poate de legal și consfințit printr-o ordonanță de urgență care îi protejează pe funcționarii publici. Este vorba despre OUG 57/2019, respectiv 427 care stipulează că: „Funcționarii publici beneficiază în exercitarea atribuțiilor lor de protecția legii. Autoritatea sau instituția publică este obligată să suporte cheltuielile necesare asigurării asistenței juridice, în cazul în care împotriva funcționarului public au fost formulate sesizări către organele de cercetare penală sau acțiuni în justiție cu privire la modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu. Condițiile de suportare a cheltuielilor necesare asigurării asistenței juridice se stabilesc prin act administrativ al conducătorului autorității sau instituției publice”.

Citește și Începe procesul fostelor şefe ale APIA Argeş, Mariana Turcescu şi Alexandra Delureanu

Mariana Turcescu este acuzată de DNA că a luat mită și apoi, împreună cu adjuncta Alexa Delureanu, a fraudat un concurs

Mariana Turcescu, soția actualului director adjunct al APIA Central, Cornel Turcescu, a fost trimisă în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Alexandra Delureanu compare în fața judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Reamintim că fostele șefe ale APIA Argeș au fost trimise în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție pentru fraudarea unui concurs de angajare.

Citește și Şefa APIA Argeş, Mariana Turcescu şi adjuncta Alexa Delureanu au fost suspendate

Citește și Date din rechizitoriul DNA. Cum au fraudat şefele APIA Argeş un concurs de angajare

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *