„Filarmonica va concerta de Paşte în catedrala Sf. Petru şi Pavel”

de | 17.03.2011 15:29 | Cultura

# Declară Argentina Culcuş, directorul Centrului Cultural Mioveni
# Care sunt activităţile în curs de desfăşurare în această perioadă la Centrul Cultural?
– Cele mai importante activităţi pe care le pregătim pentru locuitorii oraşului Mioveni în perioada următoare sunt Caravana cinematografică „Filmul Românesc accesibil tuturor”, un proiect realizat în parteneriat cu Româniafilm, ce are ca scop promovarea filmului românesc. Astfel, în zilele de 25, 26 şi 27 martie, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia, vor rula filme precum “Veronica”, “Liceenii rock an’ roll” sau “Trandafirul Galben”. Locuitorii sunt aşteptaţi să participe în număr cât mai mare, mai ales că intrarea va fi liberă. În paralel cu această activitate, pe 26 martie, Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Şcoala generală „Liviu Rebreanu” şi ISJ Argeş, organizează Festivalul primăverii, o manifestare deja consacrată la nivel judeţean, ce atrage în fiecare an sute de participanţi. Luna o încheiem pe 31 martie cu piesa de teatru „Mireasă de împrumut” susţinută de actorii Teatrului „Al. Davila” din Piteşti, intrarea fiind gratuită. Aprilie este dedicată Sărbătorilor Pascale. Ca în fiecare an, vom organiza acţiuni caritabile pentru persoanele aflate în dificultate, din oraşul Mioveni.

„Pe 2 mai vom organiza „Festivalul Naţional Mioveni-Folk”

# E adevărat că vreţi să aduceţi Filarmonica la Mioveni?
– Da, va fi noutatea din programul cultural al acestui an. Filarmonica Piteşti va susţine un prim concert în Catedrala Sf. Petru şi Pavel, chiar în a treia zi de Paşti. Luna mai va debuta cu una din cele mai mari manifestări ale anului, de asemenea nouă, în calendarul nostru de activităţi şi anume Festivalul Naţional Mioveni – Folk, care va întruni pe 2 mai artişti din toată ţara şi care sperăm să aibă un real succes. Aş aminti aici participarea ca preşedinte al juriului a lui Vasile Şeicaru. De asemenea, intenţionăm să organizăm tot în această perioadă o altă premieră: un festival de film pentru amatori, lucrăm la organizarea Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret LUDICUS şi a Festivalului Preşcolarilor, care vor fi undeva în luna iunie. Toate acestea, pe lângă nenumăratele parteneriate pe care le avem cu instituţiile de învăţământ din oraş.
# Ce rol consideraţi că ar trebui să joace un centru cultural într-o comunitate cum este cea din Mioveni?
– Principala menire a unui centru cultural trebuie să fie aceea de animator al vieţii culturale. Să aibă drept scop organizarea de proiecte şi programe culturale în domeniul educaţiei permanente şi a culturii tradiţionale, urmărind cu consecvenţă conservarea şi transmiterea valorilor morale, păstrarea şi cultivarea specificului local,  cultivarea valorilor şi artei, dezvoltarea schimburilor culturale, sprijinirea tinerelor talente. Din acest punct de vedere Centrul Cultural Mioveni, cu toate că este cea mai nouă instituţie de gen din judeţ, s-a făcut cunoscut prin numărul impresionant de activităţi culturale organizate pentru locuitorii urbei, prin participările la concursuri judeţene şi naţionale ale reprezentanţilor săi, prin ansamblul folcloric „Plai de Dor”, prin sprijinirea tânărului artist Ion Moise Bădulescu, prin ansamblul vocal – instrumental NOVA şi multe altele.

Zilele Oraşului Mioveni, cel mai important eveniment organizat de Centrul Cultural

# Care sunt evenimentele importante care urmează să se organizeze în Mioveni în acest an?
– Fără îndoială, cea mai importantă activitate a anului este celebrarea celor 526 de ani de atestare documentară a localităţii, sub genericul “Zilele oraşului Mioveni”. Astfel, la jumătatea lunii august, oraşul Mioveni va găzdui Festivalul Internaţional Carpaţi şi va organiza spectacole, expoziţii şi vernisaje, competiţii sportive şi multe surprize. Tot în cea de-a doua jumătate a anului avem programate alte două mari manifestări: Târgul Meşterilor Populari şi Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului, dar şi o sesiune ştiinţifică a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, care va aduce la Mioveni personalităţi ale lumii ştiinţifice şi cercetării româneşti.

„Mulţumesc dlui primar că a înţeles importanţa Centrului Cultural”

# Cu atât de multe evenimente, mai aveţi timp liber?
– Mare parte a timpului meu îl petrec la serviciu unde, împreună cu colegii mei, ne ocupăm de evenimentele din Mioveni. Puţinul timp liber pe care îl am îl petrec cu fiica mea, căreia aş vrea să îi dedic mai mult timp mai ales în această perioadă a adolescenţei. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că este un copil cuminte, foarte matur şi care îmi este întotdeauna alături.
# Care este meritul Primăriei Mioveni cu privire la Centrul Cultural?
– Toate activităţile noastre le datorăm susţinerii Consiliului Local, care este principalul finanţator al instituţiei, dar în mod special aş dori să mulţumesc primarului Ion Georgescu, pentru că a înţeles importanţa înfiinţării Centrului Cultural Mioveni şi este întotdeauna alături de noi în tot ceea ce întreprindem.
(Neluţu DINU)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed