Web Analytics
scris miercuri, 27.03.2013

Fiica ”generalului” Florin Gardin îşi face reclamă la afacerile personale chiar pe site-ul oficial al IŞJ

# După ce tati şi mami şi-au făcut uzină de manuale şi culegeri şcolare băgate pe gâtul elevilor. Dinastia Gardin pare hotărâtă să subjuge fără milă învăţământul argeşean, aflat deja cu un picior în groapă. E de notorietate deja faptul că Florin Gardin, inspectorul şcolar general la IŞJ Argeş, vinde culegerile editate de domnia sa în şcolile din întregul judeţ. De asemenea, e arhicunoscut şi faptul că în 2010 a câştigat un miliard lei vechi din drepturile de proprietate intelectuală pentru aceste culegeri. Colac peste pupăză, în urmă cu doar o săptămână, soţia „generalului”, Maria Gardin, şi dumneaei autoare prolifică de culegeri şi caiete de vacanţă, a devenit expert în management educaţional, deşi, din câte am aflat noi, doamna învăţătoare Gardin se află în prag de pensionare. Ei bine, mai nou, şi fiica şefului de la Inspectorat, Magdalena Crivac – de asemenea expertă în management educaţional ca şi distinşii ei părinţi – a devenit celebră printre colegii de breaslă. Şi asta după ce a început să îşi promoveze afacerile personale chiar pe pagina principală a site-ului IŞJ.

Fiica ”generalului” Florin Gardin îşi face reclamă  la afacerile personale chiar pe site-ul oficial al IŞJ

Fiica „generalului” face reclamă pe site-ul Inspectoratului la nişte cursuri de mediator şcolar care se vor organiza la Şcoala Nr. 8

Intrând pe site-ul Inspectoratului, ne-a atras atenţia un mesaj postat la loc de cinste, chiar pe prima pagină. Număra 1485 de vizualizări şi se intitula scurt şi la obiect „Curs mediator şcolar”. Selectând respectiva postare, au apărut două fişiere, dar niciun text, nicio referire directă în pagina respectivă, care să aducă un plus de informaţii despre cursuri. Doar cele două fişiere, care din start păreau suspecte, încercând să atragă cât mai puţin atenţia şi să camufleze ceva. Plus că postarea de top era nesemnată. Abia după ce am deschis cele două fişiere, ne-am lămurit despre ce este vorba. Fiica „generalului” Gardin, Magdalena Crivac, profesoară de Limba Română la Şcoala Nr. 20 din Piteşti şi totodată autoare de volume de specialitate,  îşi făcea publicitate pe site-ul Inspectoratului la cursurile de perfecţionare ca mediator şcolar pe care le va organiza pentru dascălii din judeţ.

Cursurile au un preţ de 4 milioane lei vechi, adică mai mult de jumătate din salariul unui cadru didactic debutant

Pentru a intra în graţiile familiei domnitoare Gardin, amatorii de relaţii tari vor fi nevoiţi să răspundă ofertei şi să scoată din buzunar nu mai puţin de 400 de lei pentru 21 de ore de curs. Taxă care poate fi plătită şi în rate, după cum ne informează pe site-ul IŞJ însăşi profesoara Magdalena Crivac, conştientă fiind probabil de criza financiară acută din Educaţie. Ce include această sumă de 4 milioane lei vechi? Aici intervine partea interesantă. Şi vom cita chiar din documentul postat pe site-ul Inspectoratului. „Suma poate fi achitată în 2 rate şi include toate costurile privind suportul de curs, pauzele de cafea, taxele de examen şi certificarea CNFPA”. Da, aţi citit bine: pauzele de cafea. Vasăzică, în loc să pună pe tapet tema medierii conflictelor dintre elevi – că tot e violenţa din şcoli cea mai fierbinte problemă a învăţământului argeşean – organizatorul cursurilor a pus în capul listei pauzele de cafea. Incredibil, nu?! În altă ordine de idei, cursurile par a fi destul de piperate la preţ. Mai ales pentru un cadru didactic debutant, care are un salariu mizer de 600 – 700 lei net pe lună şi care mai cheltuie poate şi o căruţă de bani să facă naveta pe unde a înţărcat Mutu (sau chiar Chivu) iapa.

Magdalena Crivac: „Vă daţi seama că nu ajunge pe site-ul IŞJ-ului orice curs!”

Dornici de a afla mai multe detalii despre acest „material publicitar” afişat la loc de cinste, pe prima pagină a site-ului IŞJ Argeş, am sunat la numărul de telefon postat de Magdalena Crivac. Imediat ce a răspuns şi ne-am declarat interesaţi de anunţul cu pricina, fiica „generalului” Gardin s-a arătat dispusă să ne ofere informaţii suplimentare despre cursurile de mediator şcolar. „Cursurile se vor desfăşura la Şcoala Nr. 8. Am crezut că le vom organiza week-endul viitor (n.r. 29-31 martie era perioada postată în anunţ). Dar pentru că nu am reuşit acest lucru, se vor ţine în vacanţa intersemestrială. Un week-end vor ţine aceste cursuri”, ne-a spus profesoara Magdalena Crivac. Pe care am simţit-o vizibil deranjată de următoarea noastră întrebare: cine predă aceste cursuri de perfecţionare şi dacă sunt organizate cu seriozitate. „Dacă este postat pe site-ul ISJ-ului… Vă daţi seama că nu ajunge pe site-ul ISJ-ului orice curs! Le va ţine cineva de la Constanţa, dacă vă interesează în mod deosebit. Nimeni din judeţ”, ne-a mai precizat fiica învăţătorului, pardon profesorului psiholog Florin Gardin, actualmente mare şef de trib la IŞJ Argeş. Nu putem să nu îi dăm dreptate profesoarei Crivac într-o oarecare măsură. În afară de cursurile de perfecţionare coordonate de Casa Corpului Didactic Argeş, instituţie abilitată să desfăşoare astfel de activităţi, pe site-ul IŞJ nu am mai găsit alte materiale „promoţionale” de acest gen. În concluzie, din câte se pare, atunci când e vorba de însăşi fiica „generalului”, site-ul Inspectoratului – care de regulă fucţionează numai după ora Londrei – are drepturi rezervate pentru familia domnitoare peste învățământul argeșean…
Iustina HARCO-BURCEA

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită