Fermierii din Argeş care au avut pierderi din cauza secetei vor fi despăgubiţi

de | 19.08.2015 19:39 | Politica si Administratie

Fermierii care din cauza secetei au avut pierderi la culturile însămânțate în primăvară vor beneficia de despăgubiri de la bugetul de stat. Informația a fost furnizată de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții fermierilor afectați de secetă.
Potrivit ministrului, despăgubirile vor fi acordate după ce comisiile abilitate de pe lângă prefecturi vor finaliza evaluările pagubelor în întreaga țară. În Argeș sunt sute de fermieri care au avut pierderi din cauza secetei.
„Vom încerca să identificăm pierderile pe fiecare fermier în parte și pe suprafețele respective să intervenim cu despăgubiri în limita permisă de bugetul de stat. Pentru fermierii mici și care au avut pierderi mai mari de 30% din suprafața cultivată vom interveni cu un ajutor de la bugetul de stat sub forma unei scheme de minimis. Aceasta va fi legiferată printr-o Hotărâre de Guvern, cel mai probabil în septembrie, urmând ca la prima rectificare bugetară, în funcție de resursele pe care le primim, să și acordăm aceste despăgubiri în 2015”, a precizat ministrul Agriculturii.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii