Web Analytics

FC Argeş, între preluarea de către Vasile Turcu şi desfiinţare

de | 13.06.2013 18:02 | Sport

# Patru variante pentru viitorul clubului din Trivale. Având în vedere că familia Penescu a renunțat „oficial” la FC Argeș, poate vă întrebați ce se va întâmpla pe viitor cu echipa lui Dobrin? Ei bine, există în momentul de față mai multe variante. După ce se va face auditul plătit de Primărie și Consiliul Local Pitești, urmează ca autoritățile locale să preia gruparea alb-violetă și să contacteze mai mulți investitori privați, bineînțeles dacă și aceștia sunt dispuși să investească în fotbalul argeșean. Am luat în calcul inclusiv varianta cea mai dureroasă, aceea ca echipa lui Dobrin să se desființeze, în cazul în care negocierile cu potențialii investitori dau greș.

Vasile Turcu bagă bani, dar pune anumite condiții

Cea mai bună variantă pentru viitorul FC Argeșului ar fi cea în care Vasile Turcu, fostul acționar de la Dinamo, s-ar implica în susținerea financiară a grupării din Trivale. Însă condițiile puse de omul de afaceri bucureștean nu sunt unele simple, motiv pentru care această variantă este una destul de greoaie. Iată ce a declarat pentru Jurnalul de Argeș, Vasile Turcu: „Dacă se vrea un proiect serios, profesionist, eu mă voi implica financiar la FC Argeș. Dacă se va crea o societate comercială în care Consiliul Local Pitești și Consiliul Județean Argeș, precum și alți investitori privați din județ să facă parte, voi sprijini financiar pe FC Argeș. Nu este vorba de datoria de 800.000 de euro, pe care am înțeles că o are acest club, ci de o investiție serioasă, în baza materială, fotbaliști, juniori și tot ce mai trebuie”. Trebuie reținut faptul că Vasile Turcu a mai încercat să se implice financiar la FC Argeș, însă atunci s-a lovit de „încăpățânarea” patronului Cornel Penescu, care nu a vrut să cedeze gratis echipa. Acum însă, situația este cu totul alta, dacă luăm în calcul adresa trimisă de patron Primăriei Pitești prin care recunoaște oficial că renunță la susținerea financiară a echipei alb-violete.

Cuplul Marțian de la UTA-Adrian Mutu, deși acesta e interesat  doar de fotbaliștii de valoare

O altă variantă de luat în calcul pentru FC Argeș este internaționalul Adrian Mutu, cel care este foarte bun prieten cu omul de afaceri arădean Adrian Marțian, cel care este și președinte la UTA Arad. Spunem aceste lucruri pentru că, de curând, patronul Cornel Penescu a putut fi văzut în compania lui Marțian chiar în incinta arenei Nicolae Dobrin. Penescu a prezentat „la fața locului” echipa și a dat asigurări că totul este în ordine. De menționat că, în acest caz, Primăria Pitești ar ieși din schemă, urmând ca Penescu să predea sau să vândă FC Argeș direct omului de afaceri Adrian Marțian sau lui Adrian Mutu, fost fotbalist la echipa alb-violetă. La întrevederea dintre Penescu și Marțian, primul a avut curajul să ceară pentru acțiunile de la FC Argeș nu mai puțin de o jumătate de milion de euro. Din sursele noastre, Mutu și Marțian nu sunt direct interesați să preia pe FC Argeș, ci mai degrabă de fotbaliștii de valoare care încă mai există în curtea grupării din Trivale.

Primăria Piteşti vrea, dar nu poate susține financiar pe FC Argeș

Având în vedere că oamenii de afaceri din județ nu sunt interesați să susțină financiar pe FC Argeș și chiar dacă gruparea alb-violetă ar intra sub „oblăduirea” directă a autorităților locale, având în vedere memoriul depus de Penescu prin care renunță la echipă, viitorul pentru FC Argeș nu sună deloc bine. Este limpede că Primăria nu poate susține financiar pe FC Argeș, dacă ne gândim că nici măcar SCM Pitești, echipa susținută exclusiv financiar de autoritățile locale, nu o duce deloc bine. În acest caz, clubul marelui Dobrin riscă să se zbată în anonimat în Liga a III-a sau chiar a IV-a.

Desființarea – o variantă din ce în ce mai probabilă

În momentul de față, situația de la FC Argeș este una cât se poate de sumbră. Nimeni nu este dispus să investească într-un club care a trecut printr-o retrogradare în liga secundă pentru fapte de corupție, într-un club cu care nimeni nu este dispus să-și asocieze numele, de asemenea, din cauza patronului, într-un club condus de oameni neprofesioniști care nu au nimic în comun cu fotbalul. Interesele sunt foarte mari, însă realitatea este că FC Argeș calcă încet, dar sigur pe urmele Universității Craiova! Chiar dacă va apărea vreun investitor, e limpede că actuala „Societate Comercială Fotbal Club Argeș SA” va dispărea de pe scena fotbalului românesc și asta pentru că nimeni nu este dispus să plătească datoriile acumulate în „era Penescu”.

Ultima decizie „marca Penescu”: 25% sancțiune pe salariul anual al fotbaliștilor

Este de-a dreptul uluitor cum Penescu își poate încheia „mandatul” la FC Argeș! Știut fiind faptul că fotbaliștii nu au mai fost plătiți de circa patru luni de zile, colac peste pupăză Penescu și compania au strâns toții alb-violeții într-o ședință fulger la finele săptămânii trecute și le-au transmis că cei care nu s-au prezentat la meciul cu FC Olt din penultima etapă vor fi sancționați cu 25% din salariul anual. Probabil că numai așa actuala conducere a FC Argeș poate „justifica” restanțele financiare!
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii