Web Analytics
scris miercuri, 20.08.2014

„Faptul că funcţia de director este influenţată politic a afectat şi bunul mers al activităţii Bazei nautice”

# Declară Georgiu Gingăraş, directorul Complexului Sportiv Naţional Bascov-Budeasa.
# Având în vedere că instituția pe care o conduceți a trecut înainte să veniți dvs. printr-o perioadă tulbure, vă întreb ce ați făcut pentru a redresa situația?
– Începând cu 6 ianuarie 2014 am primit numirea pentru un an de zile să preiau conducerea Complexului Național Sportiv Bascov, urmând ca în această perioadă e posibil să se organizeze și concurs pe acest post. Am încercat să fac o echipă, să lucrăm în armonie, au fost și unele probleme, unele dintre ele mai mult așa de supărare că nu mai e unul director și că e altul director, dar pe fond au fost și probleme într-adevăr datorită lipsei de comunicare între ei. Cea mai grea problemă este cu ANRMAP-ul, care a venit și a dat niște amenzi, care la ora actuală nu sunt plătite. Suntem în proces cu ei pentru amenzi de 800 de milioane de lei vechi. Dacă câștigăm procesul cu ei suntem fericiți, dacă nu, suntem buni de plată 800 de milioane, sumă de bani care probabil că după aceea se va îndrepta către cei vinovați. Eu zic că probabil a fost și o interpretare în grabă a celor care au controlat, dar spre sfârșitul lunii septembrie vom ști și rezultatul. Au mai existat și niște probleme cu inventarierea unor bărci, dar eu am refăcut inventarul și toate sunt aduse la zi. Au mai fost ceva probleme cu telefoanele și anume depășiri de convorbiri la telefoane, care nu au fost totuși niște sume mari și s-au rezolvat. Multe din discuții care au apărut au fost și inventate din dorința de a demonstra că cel dinainte nu a fost atât de bun și cel care a venit e mai bun. E o vină și a politicului! Eu cred că ar trebui stabilite care sunt funcțiile politice și prima inadvertență este cea cu prefectul. Deși se spune că sunt înalți funcționari publici ei fac politica Guvernului în teritoriu. Ei zic că sunt apolitici, dar de fiecare dată când puterea se schimbă la centru avem un alt prefect!
# Deci să înțeleg că până la urmă și funcția de director la CSN Bascov este tot una politică?
– Categoric și această funcție este una influențată politic! De ce se schimbă directorii? Chiar dacă îți dai examenul, peste tot, într-un fel sau altul, există o influență politică într-o măsură mai mare sau mai mică. De multe ori sunt puși în diferite funcții oameni care habar nu au despre atribuțiile funcției respective și asta influențează direct bunul mers al activității. Însă, eu zic că la ora actuală în Complexul Sportiv Național Bascov lucrurile s-au așezat și mergem pe o linie de echipă.

„Faptul că funcţia de director este influenţată politic a afectat şi bunul mers al activităţii Bazei nautice”

„Până la sfârșitul anului 2015 vom avea o sală de sport modernă”

# După terminarea mandatului, adică de la 31.12.2014, ce veți face?
– Dacă în această perioadă de până la finalul anului Ministerul va organiza concurs eu mă voi prezenta la acest concurs, dacă nu, mandatul se încheie la sfârșitul anului, iar dacă mă mai numesc bine, dacă nu, nu.
# Având în vedere că la anul vom avea campionate europene de kaiac-canoe la Bascov, ce investiții intenționați să faceți pentru ca lucrurile să fie în ordine?
– Deci, noi avem activitate la kaiac-canoe pe timpul verii, în schimb avem și pe Nicu Vlad cu halterele, avem o sală de judo și una de lupte. Ne-ar prinde bine să avem o sală de jocuri, o sală care ne-ar aduce nouă aici și alte sporturi și de aceea vă spun că la ora actuală avem cumpărați 4.000 mp de teren din veniturile Complexului, care nouă astăzi ne permit să predăm acest amplasament Companiei Naționale de Investiții. Ei se vor ocupa de licitație și de construcție, iar după aceea ne vor preda sala. Noi avem obligația să asigurăm racordul la utilități.
# Despre ce sumă de bani este vorba în privința acestui proiect?
– Nu știu suma. Este un proiect standard pentru 102 locuri. Am făcut deja cerere, ni s-a aprobat, am făcut contractul de comodat, acesta este până la sfârșitul anului 2015, perioadă în care ei se angajează să ne facă această sală de sport. Eu zic că este un lucru bun și ne va aduce nouă în același timp și venituri proprii.

„La ora actuală ne pregătim pentru ca pista de kaiac-canoe să intre în circuitul internațional”

# Ce alte investiții aveți în vedere?
– Decolmatarea pistei de kaiac-canoe! Această pistă la ora actuală este într-o condiție destul de bună, iar turnul care este cheia la aceste competiții a fost reparat și este la ora actuală în condiții bune. Avem probleme cu adâncimea pistei de kaiac, pentru că ne trebuie 4 metri adâncime pe toată suprafața. Noi avem probleme cu partea de start, acolo unde apa este mult mai mică pentru că în perioada călduroasă crește vegetația. Deci avem această lucrare care este cea mai importantă! Ni s-a aprobat acum o lună de zile, când dna ministru Gabi Szabo a fost la noio anumită sumă de bani pentru a face studiu de fezabilitate pentru că la această decolmatare trebuie să știm ce volum de excavat este, ce alte lucrări presupun și materialul care rezultă trebuie dus și acesta undeva.
# Despre ce sumă de bani vorbim?
– Primim în jur de 3-4 miliarde de lei vechi. Cu acești bani facem studiul de fezabilitate, rezolvăm partea de canalizare și alimentare cu apă, podiumul de premiere, cele 10 căsuțe care trebuiesc mutate și recondiționate, niște accese pentru autocare, avem parcarea unde trebuie făcute niște drenuri, la partea de subsol a turnului trebuie să rezolvăm acele infiltrații etc. Deci noi la ora actuală ne pregătim pentru ca această pistă să intre în circuitul internațional. La anul, în septembrie va fi primul test, când vom avea un campionat european de juniori și în 2017 avem un campionat mondial. Eu am făcut apel la primarul de Bascov, primarul de Budeasa, la dl primar Pendiuc și la dl președinte Tecău care cunosc situația și știu că trebuie să se implice și ei pentru a amenaja în special accesele și mă refer la asfaltare, la lărgirea drumului etc.
Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...