Web Analytics

Falsul călugăr de la Athos care cerea bani – denunţat de Alex Meculescu de la Comesad

de | 4.08.2022 13:45 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Omul de afaceri Alexandru Meculescu e una din cele 9 persoane înșelate
Arhiepiscopia a trimis o avertizare către toate protoieriile din județ

Un tânăr care pretinde că e călugăr și ar viețui pe Sfântul Munte Athos, la Mănăstirea Vatopedu, a reușit să păcălească mai mulți oameni de afaceri din Pitești. Ca mijloc de operare, el reușea să facă rost de numărul de telefon al persoanelor cu posibilități financiare și cu dare de mână, mai ales când este vorba despre apeluri religioase. Sau mergea personal și cerea bani în numele unor mănăstiri din Grecia.
Intrând în posesia acestor informații, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a transmis comunicări tuturor protoieriilor, prin care a adus la cunoștință că individul nu are studii în teologie și nu face parte din nicio eparhie.

Citește și Val de inspecţii de la Arhiepiscopie. Calinic le cere preoţilor să cureţe covoarele din biserici

Protopopul de Pitești: „Am înștiințat preoții să aibă mare grijă”

Protopopul de Pitești, Laurențiu Dinu, i-a alertat imediat pe parohi să fie atenți. „Avem o comunicare de la arhiepiscopie. Am fost înștiințați de Centrul Eparhial. Poliția este sesizată, au sesizat cei care au fost păgubiți. Noi am înștiințat preoții să aibă mare grijă ca enoriașii și bisericile să nu cadă în plasa acestui escroc. Știu că poliția e pe urmele lui”, ne-a declarat protopopul Dinu.
În total, ar fi vorba despre nouă persoane care au căzut în plasa falsului călugăr, printre acestea și omul de afaceri Alexandru Meculescu de la Comesad. Acesta e cel care a sesizat escrocheria și, așa cum e normal, poliția a demarat cercetările.

Citește și Calinic a găsit ac de cojocul preoţilor cu chef de divorţ: ori libertate, ori parohie!


Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole