Web Analytics

Facturile de energie electrică, calculate în funcție de consumul din luna curentă

de | 23.09.2022 17:27 | Actualitate, Economie, Home

Liderii Coaliției ar fi căzut de acord privind plata facturilor de energie electrică în funcție de consumul din luna curent, nu de estimarea de consum din ultimii ani, potrivit Realitatea Plus.
Decizia a fost luată după ce între liderii PSD și PNL a existat o dispută legată de modul în care se va face raportarea la plafoanele de consum pentru care se acordă facilități. Social-democrații au propus ca aceasta să se realizeze pe consumul real din luna respectivă, în timp ce liberalii au propus să se apeleze la estimarea de consum din anii precedenți.

Citește și: Ion Mînzînă: „Persoanele care își reduc consumul curent de energie electrică ar putea beneficia de prețuri plafonate”


La acest punct de vedere au subscris atât ANRE, cât și companiile energie. Potrivit acestora, în urma reglementărilor din Ordonanța de Urgență 27/2022 privind pragurile de plafonare pentru care se acordă tarife reduse, sistemul are nevoie de o bază de raportare la care să se calculeze factura urmând ca în luna februarie 2023 să aibă loc o regularizare.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *