Web Analytics

Europe Direct Argeş la Costeşti

de | 3.06.2015 17:51 | Cultură

Săptămâna trecută, reprezentanții Centrului Europe Direct Argeș au susținut o activitate de informare și comunicare pe teme europene pentru elevii de la Liceul Tehnologic din Costești.
Scopul activității a constat în informarea tinerilor, elevi din clasele a XI-a și a XII-a, cu privire la posibilitățile de angajare în diverse țări ale Uniunii Europene și prezentarea Rețelei Europene de Ocupare a Forței de Muncă.
În cadrul evenimentului, intitulat „Oportunități de angajare pe piața europeană a muncii”, a fost reliefată activitatea serviciului european EURES, existent în cadrul Agențiilor Județene de Ocupare a Forței de Muncă, de a oferi informaţii, recomandări şi servicii de recrutare/plasare (găsire a candidatului/locului de muncă potrivit) în beneficiul lucrătorilor şi angajatorilor, precum şi al oricărui cetăţean care doreşte să beneficieze de principiul liberei circulaţii a persoanelor.
Au existat discuții referitoare la importanța cunoașterii cerințelor angajatorilor europeni și completarea corespunzătoare a CV-urilor în format Europass, pentru obținerea cu succes a unui loc de muncă în statele membre ale Uniunii Europene.
Condițiile de viață și muncă în țări europene, pașaportul competențelor, atribuțiile consilierilor EURES sunt numai câteva dintre subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii ce a avut loc în incinta Liceului Tehnologic Costești.
Promovarea rețelelor europene de informare și asistență ale Uniunii Europene precum Euraxess, ECC-Net, SOLVIT, Eurodesk, Europass, Euroguidance, EURES sau Eurydice reprezintă un obiectiv al activitații Centrului Europe Direct Argeș.
Ionela Panait

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii