Web Analytics

Escrocherie pe rețelele de socializare: o presupusă bolnavă de cancer cere bani pentru o operație în Turcia

de | 8.01.2023 09:39 | Actualitate, Home

O nouă formă de înșelăciune online a apărut în România. O presupusă bolnavă de cancer cere bani, pe Facebook, pentru o operație în Turcia. Beneficiara ar fi o femeie de 25 de ani, mama unui copil de cinci ani, care este prezentată drept bolnavă de cancer şi care ar avea nevoie de 15.000 de euro pentru un tratament în Turcia. Iar în fotografie apare o femeie din Pakistan, cunoscută drept medic şi influencer. Internauţii au atras atenţia că nu doar fotografia, ci şi textul care o însoţeşte este preluat dintr-o postare mai veche, conform G4media.ro.

Citește și: DNA Pitești. Două persoane fizice și o firmă, trimise în judecată! Miza: o grămadă de bani nerambursabili

Mesajul prin care oamenilor li se cere să doneze bani a fost postat pe Facebook, pe un grup public care are mii de participanţi. Textul care prezintă două conturi în care internauţii pot dona este însoţit de fotografia unei femei care, pe Twitter, este asociată contului unei doctoriţe din Pakistan, cunoscută ca influencer.

Citește și: Academia de Lobby sau de ce nu vor școlile de șoferi „conducere defensivă”

Internauţii au atras atenţia asupra faptului că şi textul este preluat, cu câteva modificări, dintr-o postare de luna trecută prin care, de asemenea, se cereau bani pentru o femeie bolnavă. Povestea este aceeaşi, cuvânt cu cuvânt, schimbate fiind doar datele presupusei bolnave și suma cerută. Bărbatul care a postat mesajul despre strângerea de fonduri pe grupul de Facebook este foarte rar activ pe reţeaua de socializare. El a derulat, în noiembrie, o altă strângere de fonduri, în cadrul căreia şi-a propus să adune 950 de lei pentru o asociaţie din Statele Unite ale Americii. La acel moment în cadrul campaniei sale nu au existat donatori.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *