Web Analytics

Elevii de clasa a V-a nu mai primesc burse de merit

de | 8.09.2022 09:56 | Actualitate, Cultură, Home

Elevii de clasa a V-a nu mai primesc deloc burse de merit, potrivit ordinului de ministru nr. 5.379 din 7 septembrie 2022. Este vorba despre ordinul care reglementează criteriile generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar în acest an școlar, care a început pe 1 septembrie.

Potrivit documentului, elevii care erau clasa a V-a și care primeau până acum bursă de merit în semestrul al II-lea al anului școlar, dacă îndeplineau condițiile, pe noua structură organizată pe module, nu mai primesc deloc această bursă, pe tot parcursul primului an de gimnaziu, scrie G4Media.

Citește și: O nouă etapă a acțiunii de dezinsecție la Pitești

Modificarea regimului burselor de merit pentru elevii de clasa a V-a nu a fost anunțată de autorități înainte ca aceasta să aibă loc.

Bursa de merit este acordată doar elevilor din clasele VI-XII, din școlile de stat, prevede ordinul ministrului Educației.

În ordinul precedent, 5.870/2021, modificat prin ordinul 3.073/2022, bursele de merit erau acordate elevilor de clasa a V-a din semestrul al II-lea, pe baza mediei din semestrul I. Noua structură este însă pe module, iar elevii au o singură medie, cea generală.

Criteriile pentru bursele de performanță aduc și ele o schimbare, anunțată de autorități, este vorba despre acordarea acestor burse și elevilor școlile particulare.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *