Web Analytics

Echipa de „specialişti” din Primăria Câmpulung a împins municipalitatea către un alt litigiu cu Prefectura

de | 10.11.2022 13:20 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Procesul pentru Bulevardul „Pardon” este de notorietate, publicitatea place, așa că un nou caz poate atrage atenția asupra municipiului Câmpulung! Adică greșeala se repetă, indiferent cine e primar! În luna septembrie a acestui an au revenit la Câmpulung inspectorii în construcții. Și tot în urma unei sesizări, așa cum s-a întâmplat în situația Bulevardului „Pardon”, și tot cu consecințe nedorite s-a finalizat controlul acestora. Acțiunea de control a celor de la Inspectoratul de Stat în Construcții a vizat obiectivul de investiții bloc social de locuințe cu 50 de apartamente, o lucrare demarată în actualul mandat. Iar „mărunțișurile” de care a vorbit Elena Lasconi ca fiind depistate de inspector au constat în lipsa unor avize și întârzierea emiterii autorizației de construire.

Într-un fel o repetare a greșelilor făcute de anterioara administrație în legătură cu reabilitarea bulevardului. De data aceasta, Primăria a obiectat la concluziile din procesul verbal al ISC, însă actul a ajuns deja pe masa prefectului de Argeș. Iar Radu Perianu susține că, în ideea evitării unui proces, a cerut clarificări din partea instituțiilor implicate, Inspectorat și Primărie. Iar comunicarea de la ISC a indicat posibilitatea remedierii situației doar prin emiterea unei noi documentații, cu consecința imediată a anulării actelor deja existente. Altfel spus, pentru rezolvarea problemei este nevoie de anularea autorizației de construire care a stat la baza demarării lucrărilor la blocul social. La fel cum s-a întâmplat în cazul Bulevardului „Pardon”.

În afară de numeroasele procese aflate acum pe rol având ca obiect anularea reorganizării aparatului propriu al primarului Câmpulungului, și dincolo de litigiile apărute pe filiera ISC, o altă cauză a fost inițiată în instanță. A fost atacată în justiție hotărârea de consiliu de aprobare a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului sistem de supraveghere video și dispecerat în Câmpulung. O investiție de milioane propusă de primăriță, dar criticată și contestată acum la tribunal.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Controverse în cazul Bulevardului „Pardon”: omisiunea Prefecturii şi explicaţia primăriţei Lasconi

Citește și Bulevardul „Pardon” a devenit şantier în conservare

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bine ma ca se sesizeaza Inspectoratul in Constructii. Eu credeam ca dorm pe ei de incompetenti ce sunt !
    Cand facea doctorul Irimia sesizari in Pitesti nu se mai trezeau sa faca controale.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *