Web Analytics

Duminică urcă oile la munte. Rapsodia Păstorească de la Corbi

de | 26.05.2023 11:27 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Tradiționala manifestare prilejuită de urcatul oilor la munte, Rapsodia Păstorească, din comuna argeșeană Corbi, va avea loc duminică, 28 mai, ne reamintește jurnalistul Constantin Pașol.

Citește și: David Vlad Marghidan, elev al Școlii „Mihai Eminescu” Pitești, calificat pentru Olimpiada Balcanică de Matematică!

Zeci de ansambluri folclorice și sute de oieri se vor reuni cu prilejul acestei manifestări, ajunse la a 51-a ediție, într-un cadru natural deosebit, la iarbă verde, pe platoul numit de localnici „la Chilii”.

„Rapsodia” va dura o zi întreagă. Dimineața va începe cu vizitarea Muzeului comunei Corbi. Apoi, la ora 9.30, va avea loc Parada cântecului, dansului şi portului popular, la care vor participa ansambluri cu specific păstoresc din judeţele Gorj, Sibiu, Vâlcea,Olt, Argeş, precum și din Republica Moldova.

Ziua va continua cu prezentarea invitaţilor de către organizatori și autorități locale, după care se va face deplasarea pe platoul de unde se poate vedea și biserica rupestră Corbii de Piatră.

Va mai fi și un concurs în urma căruia vor fi premiați participanții care au cele mai frumoase animale: ovine, bovine, cabaline, câini ciobănești. Premierea va fi făcută de Asociația „Corbii de Piatră”.

Apoi va începe petrecerea populară sustinută de formațiile participante, dar vor avea loc și alte activități tradiționale.

Invitați speciali în acest an sunt Valentin Precup, profesor de muzică și solist la instrumente de suflat, precum și Orchestra „Doina Argesului” din Pitești – ne mai spune Constantin Pașol.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *