Web Analytics
scris duminică, 26.05.2024

Duminică, la teatrul din Pitești, „Cu sufletul nu-i de glumit”

Duminică, 26 mai, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești se joacă spectacolul cu piesa „Cu sufletul nu-i de glumit”, după un text al scriitorului austriac de origine bulgară Dimitré Dinev, în regia artistică a lui Sorin Militaru.

Duminică, la teatrul din Pitești, „Cu sufletul nu-i de glumit”

Citeşte şi: Sărbătoare la Miceşti, în Argeş. Eveniment cultural-religios

Este o tragi-comedie care îi provoacă pe spectatori la o meditație despre viață și moarte – așa cum se arată într-un comunicat remis de Teatrul „Al. Davila”.

Acțiunea are loc la un priveghi, unde prietenii defunctului caută să respecte obiceiurile specifice acestui eveniment. Scena de început îl are în prim plan chiar pe Nikodim, defunctul, în momentul în care încearcă să treacă spre lumea de dincolo, dar nu are banii necesari să facă plata barcagiului.

Citeşte şi: Cannes 2024. Filmul românesc ”Trei kilometri până la capătul lumii” a câştigat premiul Queer Palm

Tot ce urmează face trimitere fie la ritualul priveghiului, fie la diverse neîmpliniri ale protagoniștilor (patru prieteni, colegi de șantier cu Nikodim, soția defunctului, bocitoarea, muzicantul și o stripteuză). Balanța se înclină, periodic, fie către cele lumești, fie către lumea de dincolo, iar priveghiul devine motiv de jale, de distracție, de reflecție.

Din distribuție fac parte: Gogu Preda, Ioana Podăreanu, Florin Dobre, Dan Andrei, Marius Furtună, Adrian Duță, Mirela Popescu, Ada Dumitru, Marius Bălan, Ștefan Gilă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită