Web Analytics
scris sâmbătă, 25.05.2024

Sărbătoare la Miceşti, în Argeş. Eveniment cultural-religios

Luni, 27 mai, în comuna argeșeană Micești, situată pe DN 73, între Pitești și Câmpulung, are loc un dublu eveniment cultural și religios.

Sărbătoare la Miceşti, în Argeş. Eveniment cultural-religios

Citeşte şi: Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, în Pitești

Este hramul uneia dintre cele patru biserici din localitate, și, totodată, are loc lansarea monografiei bisericii cu trei hramuri: „Intrarea Domnului în Ierusalim”, „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Ioan Rusul”, după cum transmite Constantin Pașol (Radio Actualităţi).

În această zi, pe 27 mai, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Ioan Rusul, mărturisitorul și făcătorul de minuni (+ 1730).

Potrivit sursei citate, la slujba de hram, care va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, însoțit de un sobor de diaconi și preoți, participă locuitori din toate satele comunei, dar şi credincioși din alte localități.

Tot cu această ocazie va fi lansată și Monografia Bisericii aflată în sărbătoare. Este un volum aniversar, cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la sfințirea bisericii acestei parohii, scris de preotul paroh Florin Păcioianu, mai amintește C. Pașol.

 Florin Păcioianu se implică activ în viața comunității unde s-a născut și slujește. Însuși Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic, amintește cu satisfacție acest lucru în „Argument”, un fel de prefață a cărții care va fi lansată luni.

Corul de copii ” Glasul Arhanghelului”, la prima ediție a Târgului „GospodarEști”,

Tot aici se amintește și despre sprijinirea de către acesta a copiilor din corul „Glasul Arhanghelului” din această comunitate.

Iată că după implicarea, alături de alți membri ai comunității, în buna desfășurare a primei ediții a Târgului „Gospodar Ești”, din prima duminică de după Paște, care a adunat zeci de meșteri populari, producători și gospodari din satele argeșene, comuna Micești intră în atenția publică argeșeană și națională cu exemple că se poate.

Este dovada că omul sfințește locul. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită