Web Analytics

Dulceață de liliac și de păpădie, produse în serie limitată, aduse în portofoliul Roadele Munților

de | 4.07.2022 10:23 | Actualitate, Home

Roadele munților – produse alese din Făgăraș culese, inițiativă Fundația Conservation Carpathia, pune în valoare ingredientele locale în combinații inedite realizate de producătorii locali și promovează două produse în serie limitată: dulceața de liliac și dulceața de păpădie. Pentru realizarea celor două dulcețuri se folosesc anumite specii, care necesită un timp scurt de prelucrare, multă migală, motiv pentru care și un număr redus de produse finite.

Roadele Munților este un centru alimentar (food hub) care distribuie produse direct de la producători mici, tradiționali din comunitățile de la poalele munților Făgăraș. Toate ingredientele sunt naturale (proaspete sau procesate), vin de la producători locali din jurul Munților Făgăraș și sprijină un sistem sănătos de producție și consum.

Citește și: Conservation Carpathia și ING strâng donații pentru reconstrucția ecologică din zona Munților Făgăraș 

Parteneriat pentru natură și bunăstare

„Misiunea noastră este să ajutăm comunitățile locale să prospere, prin activități durabile și oportunități de afaceri care să protejeze și să promoveze bogăția naturală de aici. Scopul Roadele Munților este să devină o alternativă economică de lungă durată pentru producătorii locali din Munții Făgăraș și să demonstrăm că economia verde, non-extractivă, devine suport pentru dezvoltarea comunităților locale. Ne bucurăm să promovăm și produse cu ingrediente inedite, cum sunt dulcețurile și siropurile de păpădie sau de liliac. Am asistat la procesul de producție care este unul foarte migălos, deci și numarul de borcane este unul limitat.” declară Istvan Szabo, manager afaceri verzi Fundația Conservation Carpathia.

Fierte în ceaune, de cele mai multe ori la foc de lemne, roade ale pământului se „împletesc” în borcane ce ajung pe masă, la oraș. Multe alte povești cu ingrediente inedite găsiți pe pagina Roadele Munților, unde un coș comandat înseamnă un motiv în plus pentru ca un localnic să îsi ducă mai departe pasiunea pentru produse cu rețete simple și gustoase. Comenzile pot fi plasate forms.gle/UGtMQX5QkFzGHhvS8 sau direct pe https://www.facebook.com/RoadeleMuntilorFagaras, iar livrările se fac la nivel național prin curier.

Citește și: Reportaj în iadul defrişărilor, la 1.700 m altitudine. Acum se replantează aici 100 ha de molid

Din 2009, Fundația Conservation Carpathia implementează în zona Munților Făgăraș cel mai amplu proiect de conservare privată a pădurilor, derulează campanii de reîmpădurire a suprafețelor tăiate în trecut, aplică un management modern, non-invaziv al faunei sălbatice și sprijină comunitățile locale pentru dezvoltarea unei economii verzi, bazată pe afaceri durabile, care să aducă un trai mai bun în zonă, în armonie cu natura.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *