Web Analytics

Conservation Carpathia și ING strâng donații pentru reconstrucția ecologică din zona Munților Făgăraș 

de | 26.06.2022 09:19 | Actualitate

ING Bank și Fundația Conservation Carpathia continuă parteneriatul început anul trecut, prin lansarea unei campanii de strângere de donații cu scopul de a contribui la reconstrucția ecologică din zone tăiate în Munții Făgăraș, zone care în trecut au fost afectate de tăieri neconforme legislației silvice sau calamități și care au dus la distrugerea ecosistemului forestier.

„Schimbările climatice sunt o realitate pe care o trăim cu toții astăzi și pe care o vor trăi mult mai intens copiii noștri dacă nu depunem eforturi pentru a încetini acest ritm.

Citește și:Reportaj în iadul defrişărilor, la 1.700 m altitudine. Acum se replantează aici 100 ha de molid

Restaurarea ecosistemelor naturale prin împăduriri cu puieți de arbori din speciile care au existat și au evoluat natural acolo de mii de ani  produce o schimbare benefică atât pentru noi oamenii, cei care am crezut în mod eronat că suntem mai buni ingineri decât natura cât și pentru natura însăși.

Refacerea ecologică a zonelor afectate de tăierile la ras este unul dintre pilonii Fundației Conservation Carpathia, iar procesul este unul complex, se desfășoară pe parcursul mai multor ani și necesită extrem de multe resurse.

Numai în această primăvară, Conservation Carpathia a replantat peste 110 hectare cu 435.250 de puieți de molid, brad, fag și anin, în Munții Făgăraș, un record pentru echipa noastră.

Citește și: Fundația Conservation Carpathia lansează Galeria virtuală! O expoziție dedicată Munților Făgăraș

Ne bucurăm că ING România este în continuare alături de noi și sperăm ca mesajele noastre să ajungă la un număr cât mai mare de oameni care să ni se alăture”, a declarat Mihai Zotta, director conservare Fundația Conservation Carpathia, potrivit spotmedia.ro.

Persoanele care doresc să se implice pot dona direct din aplicația Home’Bank (în cazul cliențillor ING) sau prin transfer bancar către Fundația Conservation Carpathia, IBAN: RO16RNCB0061114278450048.

Fiecare sumă donată contează:

Citește și: Conservation Carpathia reface 100 de hectare tăiate în Munții Făgăraș prin plantarea a peste 400 de mii de puieți

  • Cu 10 lei sunt încolțite 100 de semințe de brad;
  • 25 lei asigură îngrijirea a 10 semințe de fag, arin și scoruș, plantate în pepiniera proprie, timp de o lună;
  • Cu 50 de lei sunt nivelați 10 metri pătrați de teren alunecat;
  • Cu 100 de lei sunt transportați puieții sus pe munte;
  • Iar la 150 de lei este asigurată plata unui muncitor pentru o zi de plantare la altitudine înaltă;
  • Orice sumă: banii sunt folosiți pentru nivelarea, însămânțarea, replantarea și îngrijirea pădurii.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *