„Ducele” aruncă bomba să le cadă juniorilor din PSD trompa

de | 14.11.2013 19:39 | Politica si Administratie

# „Domnului Nicolescu i se trage de la ai noștri… De la unii care se vor acum la putere”, a declarat  primarul de la Albota imediat după sentința președintelui CJ. Invitat luni, la săptămânala conferinţă de presă a instituţiei Prefectului, primarul Ion Dumitru de la Albota n-a fost scutit de întrebările ziariștilor despre cum comentează pedeapsa primită de președintele CJ Argeș, mai ales că știrea despre sentință picase chiar atunci: „Sunt foarte mulţi care se vor la conducerea PSD Argeş. Dacă vreţi să fiu sincer cu dumneavoastră, doi oameni pot să-l înlocuiască pe domnul Nicolescu: Tudor Pendiuc şi Florin Tecău, oameni care nouă ne inspiră încredere. La PSD vor fi alegeri cu scântei. Şi nu i se trage domnului Nicolescu nici de la Băsescu, nici de la PNL, i se trage de la ai noştri. Dumnealor vor să scape de dumnealui, e vorba de unii care se vor acum la putere”. Din dorinţa de a afla pe cine a vizat sau cine se simte vizat de afirmaţiile primarului Ion Dumitru, am contactat câţiva politicieni social-democraţi argeşeni pe care i-am întrebat frontal dacă se simt vizați. E vorba de lupii tineri din PSD Argeș, dornici de putere și de afirmare, și ne referim la deputatul Mircea Drăghici și soția sa Georgiana Popescu, dar și la alți doi parlamentari cu potențial, Simona Bucura Oprescu și Radu Vasilică. Din păcate, deputatul Drăghici a fost singurul care nu ne-a răspuns la telefon.

Radu Vasilică: „Eu am câteva bănuieli la ce s-a referit domnul primar…”

Deputatul Radu Vasilică ne-a mărturisit că nu se simte deloc vizat de afirmaţiile făcute de primarul de la Albota. „Eu nu ştiu de unde are dânsul asemenea informaţii. Eu aş fi mult mai prudent la astfel de afirmaţii. Sunt de acord cu dumnealui că e un dosar politic. Toate lucrurile care s-au întâmplat pe parcursul juridic al acestui caz îmi confirmă această convingere. Din punctul meu de vedere, decizia ar trebui casată şi dosarul retrimis spre rejudecare, cum s-a întâmplat în multe alte situaţii de acest gen. Iar despre ce se va întâmpla la PSD Argeş, mi se pare cel puţin indecent să vorbim acum. Avem un preşedinte, chiar dacă trece printr-o situaţie puţin mai delicată şi este datoria noastră umană să fim alături de el. Cred că cei care se grăbesc să îi ia locul sau să creadă că, în felul acesta, vor ajunge dânşii mai departe, vor avea deziluzii. În niciun caz nu mă simt vizat. Eu am câteva bănuieli la ce s-a referit domnul primar, dar cel mai bine e să clarifice dânsul ce voia să spună”, ne-a precizat Radu Vadilică.

Simona Bucura Oprescu: „Nu îmi permit să comentez declaraţiile domnului primar”

Şefa femeilor social-democate din Argeş, deputata Simona Bucura Oprescu, ne-a comunicat scurt: „Mulţumesc foarte mult de telefon. Nu pot să spun decât că nu îmi permit să comentez declaraţiile domnului primar de la Albota”.

Cătălin Rădulescu: „Nu cred că s-a referit nici la mine, nici la Drăghici…”

Și deputatul Cătălin Rădulescu a ţinut să precizeze că declaraţiile primarului Ion Dumitru sunt exagerate. „Nu prea înţeleg cum poate cineva de la PSD să intervină într-un act de justiţie. Acolo este DNA-ul şi justiţia, nu PSD-ul. N-are nicio treabă PSD-ul. O prostie mai mare ca asta, n-am auzit în viaţa mea. Cum poate cineva să intervină din Argeş, din PSD?  Nu cred că s-a referit nici la mine, nici la Drăghici…  Sau să spună dânsul mai bine dacă a făcut vreo referire la vreunul dintre noi. Cum puteam noi să facem aşa ceva? Mi se pare o chestie prea de OZN-uri, ştiinţifico-fantastică”, a mai spus Cătălin Rădulescu.

Georgiana Popescu:  „Categoric, nu la noi se referea”

Georgiana Popescu, preşedinta TSD Argeş şi consoarta deputatului Mircea Drăghici, ne-a spus doar atât: „Nu comentez, pentru că nu ştiu la cine se referea. Însă cine a fost acolo, ştie cine a fost vizat. Categoric nu eu, mai ales că acea conferinţă de alegeri este înregistrată, este accesibilă pe internet. Deci, categoric nu la noi, la mine și la soțul meu, se referea dl primar de la Albota”.
Iustina HARCO-BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii