Web Analytics

Dublu eveniment la CCI Argeş: topul anual al firmelor şi 25 de ani de activitate

de | 5.11.2015 17:07 | Politica si Administratie

# Joia premianţilor, cu preşedintele George Caval la pupitru

Joia trecută, la restaurantul Star Plaza din Bascov, a avut loc cel mai important eveniment de afaceri local din acest an, Topul Firmelor din Argeş 2015, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Argeş. Tot în aceeaşi zi au fost aniversați şi cei 25 de ani de activitate a CCI Argeş.

Stroe n-a slăbit autoritățile pe subiectul autostrăzii Pitești-Sibiu

Cele două evenimente au fost un prilej de aniversare şi de bilanţ dar şi o întâlnire a noului președinte, George Caval, cu cei mai importanţi oameni de afaceri argeşeni. La eveniment au fost prezente peste 200 de persoane, în special patroni ai firmelor din judeţ, membri ai CCI Argeș, dar şi oficialităţi locale precum prefectul Mihai Oprescu, președintele CJ Florin Tecău, vicepreședintele Dorin Mărășoiu, senatorul Șerban Valeca și deputatul Radu Vasilică. Nu au lipsit reprezentanți de marcă ai industriei de automobile, și ne referim în primul rând la Constantin Stroe, președintele ACAROM, care a tras din nou de mânecă administrația județeană  spre a nu slăbi niciun moment presiunea asupra guvernanților pentru realizarea autostrăzii Pitești-Sibiu. În privința topului realizat de CCI, organizatorii au explicat că premianţii au fost aleși din rândul firmelor din Argeş ce au fost acceptate la bilanţ, respectiv 14.674 firme, dintre care s-au calificat în Top 50 un număr de 4.511. Apoi, în Top 10 au rămas un nr. de 1.772 de firme, din care 72 din cercetare, dezvolare şi high tech, 474 din industrie, 100 din agricultură, pescuit şi piscicultură, 140 construcţii, 539 servicii, 444 servicii, comerţ şi turism. Pentru Top 3 au fost alese dintre 860 de firme, care se regăsesc de altfel și în catalogul editat de CCI.

Badea junior: „De infrastructură avem nevoie acum”

Un cuvânt aparte și deosebit de curajos l-a avut Cătălin Badea, fiul președintelui Grupului Industrial Componente, Gheorghe Badea, care le-a cerut autorităților locale și, prin acestea, celor centrale, să se ocupe de infrastructură și de educație: ”De infrastructură avem nevoie acum, iar de educație, și acum, și în viitor. Dacă le asigurați pe astea două, de restul ne ocupăm noi”, a spus Badea junior.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii