Web Analytics

Două dosare, pentru act sexual cu un minor şi pentru viol, în cazul deputatului Aurel Bălăşoiu

de | 4.10.2022 18:19 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Parchetul General a anunţat marţi că s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, în cazul deputatului Aurel Bălăşoiu. De asemenea, a fost deschis un al doilea dosar, în care sunt efectuate cercetări pentru viol, după ce a fost depusă o plângere penală pe numele deputatului.

Citește și: Deputatul Aurel Bălășoiu și-a luat concediu de la Parlament

”Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, prevăzut de art. 220 Cod penal, ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media referitoare la săvârşirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României. Totodată, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârşirea infracţiunii de viol, prevăzut de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiaşi persoane. Menţionăm că în ambele dosare urmărirea penală se desfăşoară in rem”, se arată într-un comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres.

Sâmbătă seara –  vă reamintim – în spaţiul public au apărut imagini în care deputatul Aurel Bălăşoiu apărea dezbrăcat alături de un tânăr, despre care s-a vehiculat în mediul politic că ar fi minor. În aceeaşi zi, PSD a anunţat că îl exclude pe Aurel Bălăşoiu din partid şi l-a îndemnat pe acesta să îşi dea demisia din funcţia de deputat.
”În caz contrar, PSD va vota pentru ridicarea imediată a imunităţii parlamentare. PSD nu tolerează în niciun fel încălcarea legii, a demnităţii umane şi a moralei creştine”, se arăta într-o postare pe pagina de Facebook a formaţiunii politice.

Ulterior, Aurel Bălăşoiu a negat că el ar fi cel din imagini şi a spus că nu va demisiona din Parlament.
Aurel Bălăşoiu este la primul mandat de parlamentar, fiind ales pe listele PSD în judeţul Argeş. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi Facultatea de Teologie la Universitatea Piteşti. La Rociu a ocupat pe rând funcţiile de contabil, secretar al consiliului local şi primar (2004-2020).

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii