DOLIU în lumea teatrului românesc! A murit actorul Traian Stănescu

de | 12.04.2022 14:15 | Actualitate, Cultura, Home

Veste tristă! Actorul Traian Stănescu a decedat la vârsta de 82 de ani, a anunţat fiul său pe contul său de Facebook.

„Acum dansează în ceruri amândoi… Zbor lin, TATA!”, a scris Mihai Stănescu, alături de o fotografie în care Traian Stănescu apare alături de soţia sa, actriţa Ilinca Tomoroveanu, decedată în 2019. Traian Stănescu s-a născut la 27 martie 1940, în localitatea Făget, judeţul Timiş. A absolvit IATC în anul 1961. Din 1968, a devenit actor al Teatrului Naţional “I. L. Caragiale” al cărui societar de onoare a fost din anul 2002.

Citește și: 155 de voluntari au participat la curățenia de primăvară, la Pitești

Traian Stănescu a jucat în spectacole de teatru precum: „Enigma Otiliei”, „Regele Lear”, „Richard al III-lea”, „Cine are nevoie de teatru”, „Orfeu în Infern”, „Ondine”, „Amanţii însângeraţi”, „Sâmbată, duminică, luni”. În film, a apărut în „Dragoste lungă de-o seară” (regia Horea Popescu, 1964), „Castelanii” (regia Gheorghe Turcu, 1967), „De trei ori Bucureşti” (regia Horea Popescu, 1967), „Surorile Boga” (regia Iulian Mihu, 1968), seria „Mărgelatu” (regia Doru Năstase şi Gheorghe Vitanidis, 1980-1986), „Probleme personale” (regia David Reu, 1981), „Orgolii” (regia Manole Marcus, 1982). 

În anul 2004, actorul a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.

Acest articol este despre: actor,anunt,deces,doliu,teatru,traian stanescu

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed