Web Analytics
scris miercuri, 26.10.2016

Doctoriţa Mioara Motoc a pierdut primele două bătălii în faţa administratorului judiciar şi a creditorilor

# Administratorul judiciar a schimbat deja numele clinicii şi a adus noi medici

Doctoriţa Mioara Motoc a pierdut primele două bătălii în faţa administratorului judiciar şi a creditorilor

Clinica Andreea Motoc, asupra căreia a planat o serie lungă de acuzaţii grave legate, printre altele, de efectuarea unor analize „din burtă” a fost deja rebranduită de Aktiv Lex, administratorul judiciar al firmei la care Mioara Motoc este în continuare asociat, dar asupra căreia şi-a pierdut dreptul de administrare. În plus, doctoriţa, care este într-un continuu război cu Aktiv Lex, a mai primit două lovituri. De data aceasta din partea Tribunalului Specializat Argeş, care, în aceeaşi zi, i-a respins atât cererea de sesizare din oficiu pentru înlocuirea administratorului judiciar al debitoarei Andreea Motoc S.R.L, cât şi contestaţia împotriva tabelului preliminar al creditorilor. Războiul încă nu s-a încheiat pentru că medicul piteștean are o cale de atac: apelul.
Pe 20 octombrie, Tribunalul Specializat Argeş a respins cererea de repunere în termenul de formulare a contestaţiei faţă de tabelul preliminar de creanţe, cerere formulată de contestatoarea Mioara Motoc şi, de asemenea, a respins că tardiv formulată contestaţia Mioarei Motoc faţă de tabelul preliminar de creanţe al debitoarei Andreea Motoc S.R.L. întocmit de administratorul judiciar Aktiv – Lex Insolvenţă SPRL. Din acelaşi motiv, instanţa i-a respins contestaţiile formulate de faţă de creanţele creditorilor SANA ZONE TRADING SRL, CHEMOMED INTERTRADING SRL, FARMEXPERT DCI SRL, ADM FARM SRL, PHARMAFARM SA, POLISANO SRL, BIOEEL SRL, HUMANA E VERITAS SRL şi FARMEXIM S.A.
Tot pe 20 octombrie, aceeaşi instanţă a respins cererea de sesizare din oficiu pentru înlocuirea administratorului judiciar al debitoarei Andreea Motoc SRL, respectiv Aktiv Lex SPRL, formulată de Mioara Motoc. Medicul încercase să demonstreze comportamentiul abuziv al administratorului judiciar care, printre altele, nu-i mai permite accesul în clinică.
„Mioara Motoc a formulat doar nişte simple susţineri cu privire la un pretins comportament abuziv şi nelegal din partea administratorului judiciar, care însă nu sunt nicidecum dovedite sau măcar sprijinite de acte existente în prezentul dosar sau în dosarele asociate formate (…). Deşi reclamanta are asistenţă juridică specializată, atât plângerile cât şi concluziile formulate conţin doar simple povestiri despre un complot ipotetic, început de creditori (care au ales să nu stea în pasivitate şi să uzeze de drepturile pe care le au, fără să mai aştepte să li se achite sumele pe care le promitea doamna Motoc), contabilă, recepţioneră etc, continuat ulterior cu girul administratorului judiciar, fără ca aceste susţineri să fi fost anterior verificate”, arată Aktiv Lex, într-una din notele de şedinţă depuse în dosar.

O adresă de e-mail ridică semne de întrebare referitoare la contractarea finanțării de un milion de euro

De amintit că aceasta este speţa în care, pentru a schimba administratorul judiciar, Mioara Motoc a invocat faptul că este pe punctul de a obţine, pentru salvarea firmei la care este asociat, o finanţare consistentă din partea unei bănci din Benin, dar că Aktiv Lex i-ar pune beţe-n roate prin interzicerea accesului său în firmă, ceea ce ar face imposibilă materializarea demersului.
„Susţinerile referitoare la contractarea unei finanţări externe de 1.000.000 Euro (pag. 30) sunt hilare, reclamanta depunând o corespondenţă electonică, care, deşi susţine că a fost transmisă de către reprezentanţii unei bănci, aceasta apare ca fiind transmisă de pe adresa Florentctnprocur700@live.fr (pag. 32) , care pare a fi adresa personală a cuiva)”, a explicat administratorul judiciar în nota de şedinţă amintită. 
Instanţa a avut la dispoziţie şi punctele de vedere transmise de membrii comitetului creditorilor, care sunt la curent cu întreaga activitate desfăşurată de debitoare atât înainte cât şi după data deschiderii procedurii.

Clinica a fost rebranduită

După ce i-a ridicat Mioarei Motoc dreptul de administrare, administratorul judiciar Aktiv Lex a îndeplinit şi atribuţiile de administrare efectivă a patrimoniului firmei SC Andreea Motoc SRL. „Prin urmare: angajarea/reangajarea de personal, reamenajarea spaţiilor în care debitoarea îşi desfăşoară activitatea (schimbarea firmei luminoase, noua casetă luminoasă având înscrisă sintagma Centrul Medical Activ şi nu AKTIV – LEX Insolvența SPRL), organizarea ținerii, în conformitate cu legea, a contabilităţii debitoarei, încheierea de contracte cu casele de asigurări, asigurarea pazei bunurilor etc., sunt atribuţii ale administratorului judiciar”, explică Aktiv Lex în nota de şedinţă depusă la dosar. Noul centru medical Activ anunţă şi noii specialişti aduşi de la Bucureşti: Dr. Anca Tău – spitalul Clinic Elias și Dr Strejan Dan Florin – Spitalul Clinic de Urgenţă Elias.
Referitor la aceste aspecte, am încercat să obţinem un punct de vedere din partea  dr. Mioara Motoc, dar aceasta nu a răspuns însă mesajului nostru.
Isabela Moiceanu

Distribuie!

0 Comentarii