Web Analytics
scris vineri, 17.05.2024

Profesorii argeşeni, membri de sindicat, au primit sume substanţiale pe card, înainte de Paşti

O parte din cei aproape 100.000 de profesori care au câştigat procese privind drepturile salariale prevăzute în ordonanțele de urgență din 2008 și 2009 vor primi, eșalonat, o sumă totală de 400 milioane lei (95,2 milioane euro) în următorii trei ani.

Profesorii argeşeni, membri de sindicat, au primit sume substanţiale pe card, înainte de Paşti

În luna aprilie, profesorii și angajații din sistemul de învățământ au primit o tranșă din plata unor restanțe salariale ce au fost stabilite prin hotărâri judecătorești, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial.
Plata se va face eșalonat, în 5 ani. Este vorba despre ordinul nr. 3.841 din 26 februarie 2024, privind stabilirea procedurii de efectuare a plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unitățile/instituțiile din învățământul preuniversitar de stat, aferente tranșelor cu data scadentă în anul 2024.

Școlile și Inspectoratele școlare au avut de trimis, până în data de 15 martie 2024, Ministerului Educației sumele necesare pentru plata diferențelor salariale rezultate prin aplicarea hotărârilor judecătorești pentru angajații din învățământ, iar plata s-a făcut în luna aprilie. În Argeș, banii au venit chiar înainte de Paști la membrii S.I.P.A Muntenia, sindicatul reprezentativ al cadrelor didactice din județul Argeș. Sumele diferă în funcție de fiecare proces în parte, dar și de vechime, grad profesional, sporuri, dacă au dirigenție sau nu etc. De exemplu, un profesor cu grad profesional IS și peste 25 de ani vechime, conform fluturașului prezentat aici, a primit 16.402 lei, ca urmare a unor hotărâri judecătorești, ajungând la un salariu net de 23.023 lei. A fost un motiv de bucurie, însă doar pentru cei care sunt membri de sindicat, iar în Argeș sindicatul S.I.P.A Muntenia are 5005 membri, majoritatea dintre aceștia primind pe card, înaintea sărbătorilor pascale, salariul mărit substanțial.

Citește și Angajații din aparatul de lucru al Guvernului intră în grevă japoneză de vineri, după refuzul de a majorare a salariilor cu 30%

Citește și Salariile judecătorilor de la CCR au crescut, în secret, și cu 50%

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...