Web Analytics

Dirijorul Ovidiu Bălan şi violonista Cristina Anghelescu, în concert alături de Filarmonica Piteşti

de | 28.10.2015 20:44 | Cultură

În ultima joi a lui octombrie, Filarmonica Piteşti organizează de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un nou concert simfonic în care, alături de orchestra simfonică a instituţiei, vor fi prezenţi dirijorul Ovidiu Bălan şi violonista Cristina Anghelescu. În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura la Nunta lui Figaro, Ludwig van Beethoven – Concert pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 61 şi
Johannes Brahms – Simfonia nr. 4 în mi minor, op. 98.
Unul dintre cei mai mari dirijori ai ţării, Ovidiu Bălan revine la pupitrul orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti. Director onorific al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, maestrul Bălan a pus bazele primului ateneu din ţară, după al doilea război mondial.
Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, Cristina Anghelescu a început studiul viorii la şase ani, primul mentor fiind chiar tatăl său, violonistul Aurelian Anghelescu. În timp, violonista Cristina Anghelescu s-a impus pe scenele muzicale din întreaga lume. Dintre concursurile câştigate se disting cele din Italia, Franţa, Finlanda, Rusia, Chile. D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii