Web Analytics

Directoarea de la Liceul Stâlpeni, ameninţată cu moartea de tatăl unui elev

de | 9.11.2022 14:18 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Același individ e reclamat pentru abuz emoțional asupra unui elev de la același liceu, iar fapta sa a fost evidențiată și în raportul prefectului Radu Perianu la un an de activitate

În urmă cu două săptămâni, prefectul Radu Perianu a făcut cunoscut raportul la un an de activitate. Iar ce ne-a atras atenția, printre altele, a fost informația că există o anchetă a poliției la Liceul Tehnologic din Stâlpeni. Subiectul? O persoană fizică reclamată pentru abuz emoțional. „Este vorba despre un incident care a avut loc într-o sală de clasă. Părintele unui elev a mers să intervină într-o ceartă pe care copilul lui a avut-o cu un coleg”, se spune foarte lapidar în raportul de activitate al prefectului.

Am intrat pe fir și am luat legătura cu Elena Postelnicu, directoarea liceului, care ne-a spus că persoana reclamată este un individ cunoscut pentru amenințări și violențe și care are la activ câteva dosare penale și niște ani de închisoare în spate. În același context, directoarea liceului din Stâlpeni a ținut să sublinieze că inclusiv ea a fost amenințată cu moartea de tatăl copilului respectiv. Fapt confirmat și de IPJ Argeș. Într-un buletin de presă, poliția transmitea, pe 18 octombrie a.c., că „polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare (două acte materiale) și tulburarea ordinii și liniștii publice și au reținut un bărbat de 55 de ani, din aceeași localitate. Din cercetări, s-a stabilit că în ziua de 12 octombrie a.c., cel în cauză ar fi amenințat cu moartea și cu violențe fizice angajata unei unități școlare din aceeași localitate, precum și pe o altă persoană, care i-ar fi atras atenția cu privire la comportament, manifestări în urma cărora ar fi tulburat ordinea și liniștea publică.”

Citește și Eleve de la liceul din Ştefăneşti au băut şi s-au bătut într-un hotel din Polonia

„Am fost amenință cu moartea în casa, în gospodăria mea”

„Este vorba despre tatăl unui elev din clasa pregătitoare. Nu suntem noi de vină că acea persoană are această deviere de comportament. Tatăl acestui copil e un individ de 55 de ani care are niște antecedente. Știu că a mai fost reținut și a făcut și pușcărie. Și eu am fost amenințată cu moartea de această persoană, în casa mea. A venit în gospodăria mea. Nici nu am de ce să ascund așa ceva! Este periculos! Am înțeles că acum i-au pus interdicție și probabil că și-a învățat lecția, da?”, ne-a declarat directoarea liceului din Stâlpeni.

„Mai toate cadrele didactice au depus plângere împotriva individului”

Despre incidentul din școală, Elena Postelnicu spune că între cei doi elevi a existat o discuție, ca între copii, care își reproșau că unul are telefon mai performant decât celălalt. „Apoi copilașul și-a sunat tatăl cel violent și asta a fost. A venit tatăl la școală și, da, a fost abuz emoțional la adresa elevului. Tot incidentul s-a petrecut într-o zi de vineri, pe 9 septembrie, în clasa respectivă. Am anunțat Inspectoratul și am procedat cum trebuie, pentru că nu aveam cum să ascundem așa ceva sub preș. Interesul nostru a fost să rezolvăm problema, noi nu aveam de unde să știm ce fel de persoană e tatăl. Dovadă că și acum, când s-au dat bursele, fiul său este singurul care și-a primit bursa pe card, ca nu cumva individul să vină pe la școală. Cei doi au fost în același colectiv de 5 ani de zile, adică nu era ca și cum unul dintre ei era nou venit în școală. Problema a fost cu totul alta, în sensul că fiind perioada de tranzit, adică doamna învățătoare a plecat, iar doamna dirigintă nu a știut toate amănuntele, pe când doamna învățătoare le știa. Acum am învățat și noi absolut tot și știm să gestionăm situația mai bine. Am făcut tot ce a ținut de noi. Am implementat sistemul video, am făcut și o chestie din asta cu o firmă de pază, de intervenție, cu buton de panică. Cert este că mai toate cadrele didactice au depus plângere împotriva individiului. Oricum, te poți aștepta la orice!”, a concluzionat dna director.

Citește și Dani Mocanu, bătaie la benzinărie: anchetatorii au schimbat încadrarea în tentativă de omor

Citește și Inspecţii după bătaia din Polonia a elevelor de la Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” Ştefăneşti

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *