Web Analytics
scris joi, 02.11.2023

Dialog emoţionant între o tânără traficată şi o jandarmeriţă: „Vă rog, scăpaţi-mă, mă prostituez…!”

Pe 20 octombrie a.c., un argeșean a fost condamnat la 6 ani închisoare cu executare pentru trafic de persoane. Bărbatul a recrutat o femeie folosind metoda „loverboy” și a obligat-o să practice prostituția în unități de cazare din Pitești și Mărăcineni. Sentința a fost deja atacată de inculpat.

Dialog emoţionant între o tânără traficată şi o jandarmeriţă: „Vă rog, scăpaţi-mă, mă prostituez…!”

Povestea începe cu un clișeu. S-au cunoscut la serviciu, în 2021, la o fabrică din Găeşti. El, loverboy în vârstă de 25 de ani. Ea, mamă divorțată. Bărbatul i-a spus că o iubește și i-a cerut să se mute la casa lui. Femeia și-a lăsat copiii în grija mamei sale și s-a mutat, în ianuarie 2022, cu cel care îi va deveni proxenet. Le-a povestit anchetatorilor că, la începutul relației, bărbatul s-a purtat frumos cu ea și i-a lăsat impresia că o iubește. Apoi, în luna iulie 2022, bărbatul i-a spus că are nevoie de bani și i-a propus să practice prostituția pentru puțin timp. Femeia a acceptat pentru o scurtă perioadă de timp, după care inculpatul a exploatat-o sexual în mai multe imobile închiriate, în perioada iulie-septembrie 2022, și a postat anunțuri pe un site pentru a atrage clienți. Victima a prins însă curaj, a reușit să fugă din locuința inculpatului în luna septembrie 2022 și s-a întors acasă la mamă, după care a sunat la 112 și le-a povestit polițiștilor cum a fost constrânsă să practice prostituția.

Inculpatul a fost cercetat sub control judiciar pentru o durată de 60 de zile, începând cu data de 24 septembrie 2022, și obligat să nu se apropie de persoana vătămată. Însă bărbatul, la sfârșitul lunii septembrie 2022, a luat din nou legătura cu victima, și-a cerut scuze pentru felul în care s-a comportat și, la scurt timp, i-a cerut din nou să practice prostituția. „Mi-a spus că mă iubeşte, că a greşit şi că se va schimba, după care mi-a spus că avem nevoie de bani ca să ne întreţinem şi mi-a cerut din nou să mă prostituez”, a povestit victima la audieri. La insistențele lui, femeia a mers la poliție, și-a retras plângerea, iar scenariul s-a repetat în perioada 17- 25 octombrie 2022. Bărbatul a profitat de vulnerabilitatea victimei și a dus-o în mai multe unități de cazare, garsoniere din Pitești și pensiuni, „unde a constrâns-o prin acte de violență fizică și amenințări să practice prostituția, inculpatul oprind toți banii obținuți de persoana vătămată din această activitate”, după cum se arată în motivarea instanței. Bărbatul nici nu se mai ducea la serviciu în perioada respectivă, ci o supraveghea pe victimă. „Menționez că eu la muncă am fost până acum trei săptămâni. Nu am mai mers deoarece nu mi-a plăcut, fiind greu”, a declarat inculpatul anchetatorilor în septembrie 2022. Bărbatul a apelat și la ajutorul unui prieten pentru a încărca poze și anunțuri cu femeia pe site-uri de profil.

Citește și Membrii clanului Boceanu, traficanţii fetei din Godeni ucisă în Elveţia, au primit condamnări de 44 de ani în total

„A zis că, dacă îl ia la pușcărie, o să mă omoare și pe mine, și pe copiii mei, și pe mama mea”

În ziua de 25 octombrie 2022, în timp ce inculpatul și victima se aflau într-un parc, o patrulă de jandarmi l-a legitimat şi a constatat că bărbatul are un mandat de arestare pe numele său. Înainte de a fi conduși la Secţia 1 Piteşti, victima a cerut să poarte o discuție cu femeia-jandarm, separat, profitând de faptul că inculpatul se afla în mașina Jandarmeriei.
„(n.n. Vorbește plângând: Stați un pic, vă rog frumos…
IJJ: Spuneți …
Victima: Vă rog, scăpați-mă, mă prostituez…
IJJ: Cum?
V: M-a și lovit…
IJJ: Vă obligă să vă prostituați și v-a lovit acuma?
V: El a avut dosar penal…i-am făcut plângere penală și joia trecută s-a judecat la secție că… la Tribunal, aicea și…
IJJ: Da, dânsul acuma este supus arestării… d-asta mergem la secție….
V: Știu, știu că n-o să merg acasă… Unde o să mă duc?
IJJ: Pe dumneavoastră vă bate? Sunteți bătută acum?
V: Da, uitați… acum mă sunau clienții… Vă las telefonul…
IJJ: Acum v-a bătut?
V: Nu acum, acum 2 zile, aicea la… Să nu vă vadă că v-am dat telefonul…
IJJ: Nu. E oprit?

Citește și Loverboy sexagenar din Piteşti, condamnat la 16 ani de închisoare: „Trebuia s-o duc într-o pădure undeva, să o termin, s-o execut la comandă”

V: Da e oprit.
IJJ: Ascultă-mă! Te-a lovit acuma?
V: Acum…
IJJ: Ce te punea să faci ?
V: Să… să… am stat mai mult de frică cu el… să fac prostituție…
IJJ: Acuma… (n.n. – vorbește cu altă persoană coleg)… Lasă-mă 2 secunde, urcă-l în mașină!
V:… A zis că, dacă îl ia la pușcărie, o să mă omoare și pe mine, și pe copiii mei, și pe mama mea adoptivă.
IJJ: Am înțeles. Cum ai ajuns aici cu el?
V: Păi am fost la… aici în centru… ne tot feream de poliție… adică el se ferea, eu nu… Ați văzut că eu nu m-am opus, am arătat ce am în ghiozdan…
IJJ: Sigur că da…
V: Ați văzut că nu am ce să ascund până la urmă…
IJJ: El, acum, în momentul ăsta ce te punea să faci?
V: Să fac prostituție.
IJJ: În seara asta?
RFC: Da, am făcut de o săptămână încoace.
IJJ: Da, deci el te o…
V: Să nu mă spuneți… Să nu îmi faceți nimic mie…
IJJ: Mergem la secție… Nu, nu îți fac nimic rău… Sunt la fel, fată ca tine, și te înțeleg…
V: Câți ani ai?
IJJ: 28. Te-a bătut? Te-a bătut acuma?
V: Acum 2 zile… Joia trecută m-a bătut.
IJJ: Și în momentul ăsta te obliga la prostituție? În seara asta vrea să te ducă să te prostituezi, da?
V: Da.

„M-a bătut de mai multe ori şi m-a ameninţat, silindu-mă să practic prostituţia”, a mai povestit victima anchetatorilor. Și jandarmii au observat că femeia avea o vânătaie la ochi, iar martorul care a încărcat pozele pe internet a declarat că inculpatul „obișnuia să o bată întrucât aceasta i-a spus de mai multe ori că nu vrea să se mai prostitueze”.
În noiembrie 2022, bărbatul a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești pentru proxenetism în formă continuată. A fost condamnat în mai a.c. la 3 ani şi 6 luni de detenţie, pedeapsă rămasă nedefinitivă. S-a disjuns cauza și s-a format și alt dosar la DIICOT Piteşti, pentru trafic de persoane. În acest dosar, pe 20 octombrie a.c., Tribunalul Argeș l-a condamnat pe Streche Cristian Nelu la șase ani închisoare pentru infracțiunea de trafic de persoane și la plata către victimă a 20.000 de euro (echivalentul în lei), daune morale. La audieri, inculpatul nu a recunoscut infracțiunea și a atacat sentința.

Citește și Dosarul Clanului Boceanu. Cum ameninţau proxeneţii fetele exploatate sexual: „Mâine vin acolo! Numai cu lanţul îţi dau pă cap, să faci 3.000, 4.000”

Citește și Dosarul proxeneţilor. Motivarea prin care judecătorul Gheorghe Neacşu l-a scăpat de puşcărie pe Dafinel Boceanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *