Web Analytics

Despre statul ticălos şi două exemple din Argeş

de | 26.07.2017 20:03 | Opinii

Închipuiți-vă că vă dați casa sau apartamentul cuiva, cu chirie, iar după un timp respectivul merge la Oficiul de Cadastru Argeș și intabulează bunul dvs pe numele lui, devenind proprietar. Iar hoția se face cu girul statului, prin reprezentantul său, funcționarul public de la OCPI, care scrie negru pe alb, cu mânuța lui, că dovada dreptului de proprietate se face cu… contractul de închiriere.

Așa s-a întâmplat cu stadionul Ștrand, care a ajuns din patrimoniul public al Piteștiului în patrimoniul unei asociații conduse de Guffy Vasilescu, magazionerul fostei echipe de fotbal Edilul. Primăria Pitești a făcut în toți acești ani joc de glezne în a-și apăra bunul și, bineînțeles, că fostul primar Tudor Pendiuc și fostul secretar Iosiv Cerbureanu nici usturoi n-au mâncat și nici gura nu le miroase. În horă au intrat judecători, avocați, combinagii, funcționari publici de la primărie și cadastru și, uite așa, stadionul pe care a debutat Dobrin și care e, de drept, al Piteștiului, nu mai e al Piteștiului, ci al unei fantomatice asociații conduse de un oarecare Guffy.
Al doilea exemplu. Agenția Națională de Integritate scrie negru pe alb, într-un raport depus în instanță, în cadrul unui proces civil, că fosta directoare Mariana Ionescu de la Mediu s-a aflat în conflict de interese, atunci când a dat aviz de defrișare în Pădurea Trivale pentru mamă, tată și frate, un cunoscut magnat imobiliar din Pitești. Care magnat imobiliar a dezvoltat mai apoi un proiect imobiliar în arealul din Pădurea Trivale avizat spre defrișare de surioara sa. Numai că tot reprezentanții ANI menționează în raport că, deși fapta doamnei ex-director de la mediu (care, culmea, se vrea din nou director!) îmbracă bine de tot haina unei infracțiuni, infracțiunea respectivă s-a… prescris. Și s-a prescris, adăugăm noi, pentru că poliția și parchetul din Argeș, unde a existat un dosar pe respectiva speță cu defrișările din Trivale, au avut grijă să înmormânteze dosarul, nefăcând nimic din 2007 și până azi. Altfel spus, l-au împins cu grație spre termenul de prescriere. Amândouă spețele au la origine reprezentanți ai statului, plătiți din banul contribuabilului, să apere statul și patrimoniul public. Și care, ce să vezi, se fac complici la spolierea statului, grație vastei lor (in)competențe. Am dat doar două exemple, ultimele dintre cele foarte multe, pe care le-au mediatizat și de care s-au lovit ziariștii de la Jurnalul de Argeș în exercitarea profesiei lor. Care ziariști, apropo, nu sunt plătiți de stat și nici n-au salarii precum cei care s-au făcut complici la spolierea statului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii