Web Analytics
scris joi, 19.11.2015

Deputatul PNL Raluca Turcan: „Au fost multe ilegalităţi la concursurile pentru posturile de inspectori generali în judeţe”

# Parlamentarul a mai declarat că „generalii” care au picat iniţial examenul, cum a fost şi cazul şefului ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, au fost declaraţi neînscrişi sau neparticipanţi tocmai pentru a rămâne în continuare pe posturi

Deputatul PNL Raluca Turcan: „Au fost multe ilegalităţi la concursurile pentru posturile de inspectori generali în judeţe”

Prezentă sâmbătă, 14 noiembrie, în Argeş, pentru a participa la Ştefăneşti, la o serie de dezbateri privind sitemul de educaţie din România, deputatul PNL Raluca Turcan a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că la concursurile pentru funcţiile de inspectori generali s-au făcut numeroase ilegalităţi.
„Concursurile pentru posturile de inspector şcolar general nu au oferit predictibilitate şi condiţii de pregătire pentru obţinerea de performanţă de către cei care s-au înscris la acest concurs, asta o dată. Dacă vă amintiţi, metodologia de concurs a fost modificată chiar după ce a fost demarat concursul de inspector. Doi: nu a existat transparenţă în modul în care s-au făcut aceste evaluări şi cum au fost constituite echipele de evaluare. Am menţionat de la început faptul că au fost evaluatori pentru candidaţii care doreau să ocupe funcţia de inspector şcolar general care ulterior au devenit evaluaţi şi au mai şi picat examenul. Mai mult decât atât, au sfidat cerinţele de calitate şi de performanţă pe care orice dascăl le pretinde unor tineri, ca rezultatul să reflecte competenţe şi că dacă nu obţii o notă de trecere, să pici examenul. Ori în privinţa concursurilor pentru inspectori şcolari generali, cei care au picat examenul la probele preliminarii, au fost declaraţi neînscrişi, neparticipanţi tocmai pentru a se putea întoarce pe post şi a rămâne în continuare pe funcţie. Au fost foarte multe neregularităţi, ilegalităţi aş spune”, a declarat Raluca Turcan, copreşedinta Comisiei Naţionale de Educaţie şi Cercetare a PNL. I.H.B.

Distribuie!

0 Comentarii