Web Analytics

Demascat de Jurnal de Argeş, Adelin Năstăsescu anunţă că a intrat în legalitate: „22 martie, problemă rezolvată!”

de | 28.03.2018 21:12 | Politica si Administratie

11 17 februarie# Scandalul deşeurilor. Efectele dezvăluirilor din Jurnal de Argeş

În luna februarie a acestui an, Jurnal de Argeş publica o serie de fotografii elocvente pentru sintagma de „groapă de gunoi a judeţului” atribuită oraşului Ştefăneşti. Câteva, făcute în ograda CXA ECO PLAST CLEAR SRL, firma omului de afaceri Adelin Năstăsescu. A urmat megascandalul deşeurilor, asezonat cu mirările ediluluişef al oraşului, care s-a fotografiat lângă maldărul de deşeuri, dar şi cu sancţiunile aplicare de Garda de Mediu în cazul a două dintre cele 20 de firme cu profil de colectare şi prelucrare a deşeurilor autorizate să funcţioneze la Ştefăneşti, printre care şi societatea comercială amintită, amendată cu 200.000 de lei pentru cele două puncte de depozitare (unul pe strada Sticlelor, celălalt în apropierea gării).

11 6 martieAdelin Năstăsescu a avut nevoie de insistenţele Jurnal de Argeş ca să intre în legalitate, dat fiind faprul că, la trei săptămâni de la sancţiunile aplicate de comisarii de mediu, continua să ţină deşeurile direct pe sol (mărturie stă o nouă serie de fotografii realizate de Jurnal de Argeș la punctele sale de lucru), ceea ce contravine normelor de mediu.
Ultimul articol publicat de ziarul nostru, pe 21 martie, articol în care apar declaraţiile subprefectului Gabriel Stoian, potrivit cărora  „jumătate din firmele ce colectează deşeuri în Argeş sunt la Ştefăneşti”, și în care reprezentantul guvernului în teritoriu a concluzionat că avizele pentru firmele ce colectează deșeuri la Ștefănești au fost date superficial, fără ca acestea să fie verificate cum trebuie, l-a determinat pe omul de afaceri să ia, în sfârşit, măsuri. Asta, în condiţiile în care, cu doar o săptămână înainte, Adelin Năstăsescu se bătea cu pumnul în piept că se află încă în termenul de 90 de zile pus în vedere de  Garda de Mediu pentru ridicarea deșeurilor de pe sol.
11 StefanestiLa fix o zi de la publicarea articolului amintit, patronul posta pe pagina de Facebook a ziarului Jurnal de Argeș următorul anunț: „22 martie, problemă rezolvată!”, ilustrând  mesajul cu un filmuleț în care se vede că deşeurile au fost ridicate de pe pământ. Omul de afaceri speră ca astfel să înduplece conducerea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură – Ştefăneşti, de la care firma sa a închiriat terenul din strada Sticlelor, să-i mai prelungească actualul contract de închiriere cu încă 5 ani. Un deziderat fără nicio șansă de reușită, pentru că directorul institutului, care a trimis deja către CXA ECO PLAST CLEAR SRL o notificare în care firma lui Năstăsescu este este avertizată că a încălcat o clauză în sensul afectării mediului, spune că nici vorbă de vreo prelungire a contractului.
„Deși ne-a amenințat  cu tot felul de relații, că are pile, am trimis somația la sediul firmei de la Curtea de Argeș și suntem hotărâți să nu mai prelungim contractul de închiriere. Preferăm să ținem acolo spațiul gol, decât să ne mai confruntăm cu așa ceva”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Adriana Bădulescu, directorul interimar al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură – Ştefăneşti.
Contactat de Jurnal de Argeș pentru un punct de vedere, patronul CXA ECO PLAST CLEAR SRL a refuzat să mai comenteze subiectul.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii