Web Analytics

Degradarea podurilor de la intrarea în Piteşti încaieră Primăria cu constructorul

de | 13.09.2018 14:00 | Politica si Administratie

# Vicele Apostoliceanu: ”Acum doi ani, domnul Bobi Marinescu m-a amenințat voalat” # În replică, omul de afaceri Bobi Marinescu spune: ”Cum și cu ce să îl ameninț? Că îl tund sau ce? Nu e adevărat!”

Două lucrări date în folosință acum patru ani au fost realizate defectuos și pun în pericol siguranța circulației. Afirmația îi aparține viceprimarului Sorin Apostoliceanu, care ne-a mai declarat și că acum doi ani omul de afaceri Bobi Marinescu, patronul Star Trading (una dintre firmele ce au realizat lucrările la podul de peste Râul Doamnei), l-a amenințat voalat.

Mai multe surse ne-au declarat chiar că Bobi Marinescu ar fi venit de curând în Primăria Pitești și că l-ar fi amenințat pe vicele Apostoliceanu, după ce acesta și-a exprimat public nemulțumirea privind calitatea lucrărilor la cele două poduri. Sorin Apostoliceanu neagă, însă, acest zvon: ”La mine nu a venit domnul Marinescu, poate la colegi, nu știu. Eu am băgat niște colegi în Comisia de disciplină pentru că nu au făcut ce trebuie legat de cele două poduri și pentru că nu au luat măsurile legale. Ultima oară l-am văzut pe domnul Bobi Marinescu acum doi ani, când a avut un ton agresiv la adresa mea. A fost așa, o amenințare voalată, legată de discuții cu privire la podul de peste Râul Doamnei. De atunci nu l-am mai văzut deloc, nici măcar întâmplător”.

„Podul peste Râul Doamnei este distrus total”

În ceea ce-i priveşte colegii din Primăria Pitești pe care i-a băgat în Comisia de disciplină, Sorin Apostoliceanu spune că această decizie este legată, în primul rând, de problemele cu podul de peste râul Argeș. ”Colegii mei trebuia să ia măsuri împotriva constructorului. Noi în februarie am făcut prima adresă ca să repare acele rosturi care sunt rupte. Am mai făcut apoi o adresă în aprilie și apoi s-a mai făcut o adresă, după ce au venit cei de la ADR Sud Muntenia și au constatat și ei problemele. Degeaba am vorbit cu colegii, nu au avut reacție. De-abia după ce am ieșit eu în presă a venit o adresă de la constructor că până pe 29 septembrie face reparațiile necesare”, ne-a declarat Sorin Apostoliceanu.
Tot viceprimarul Piteștiului mai spune că ”podul peste Râul Doamnei este distrus total. Legat de acest pod, i-am solicitat unui proiectant să ne spună la cât se ridică reparațiile. După ce ni se va comunica suma, o să scoatem la licitație lucrarea și, în același timp, pentru suma respectivă vom da în judecată atât proiectantul, cât și pe cei doi constructori asociați acolo și dirigintele de șantier. Din expertiza tehnică pe care noi o avem, reiese că podul a fost făcut defectuos. Și cine a greșit trebuie să plătească”.

Ce spune Bobi Marinescu: „Domnul viceprimar poate să vorbească despre orice, dacă știe. Dacă nu știe, să tacă, să își vadă de treaba lui”

Am luat legătura și cu omul de afaceri Bobi Marinescu, pentru a comenta afirmațiile viceprimarului Sorin Apostoliceanu. ”Domnul viceprimar poate să vorbească despre orice, dacă știe. Dacă nu știe, să tacă, să își vadă de treaba lui. Eu am executat un proiect. Dacă l-am executat greșit, să mă dea în judecată, n-am nicio problemă. Dar să arunci niște cuvinte fără să știi despre ce e vorba e altă treabă”.
Legat de faptul că l-ar fi amenințat pe viceprimarul Piteștiului, Bobi Marinescu spune: ”Cum adică l-am amenințat? Cum să fac așa ceva? Și după doi ani vine și spune că l-am amenințat? Să îmi spună mie în față că l-am amenințat! Cum și cu ce să îl ameninț? Că îl tund sau ce? Nu e adevărat!”.

Cât au costat cele două poduri cu probleme

Proiectul ”Modernizare Pod peste Râul Doamnei” a fost finalizat pe 29 iunie 2014. Valoarea totală a proiectului, finanțat prin fonduri europene, a fost de 3.737.466,53 lei, din care contribuția proprie a Primăriei în proiect a fost de 101.743,02 lei. Investiția a fost realizată de asocierea dintre firmele Star Trading Impex SRL, a omului de afaceri Bobi Marinescu, și Zeus SA, a lui Grigore Dobre.
Cel de-al doilea proiect, ”Modernizare Pod Argeș”, finanțat tot prin fonduri europene, a fost finalizat pe 23 iunie 2014, având o valoare totală de 6.993.646,65 lei, din care contribuția Primăriei a fost de 198.949,25 lei. Proiectantul investiției a fost IPTANA SA. Lucrările au fost realizate tot de firmele Star Trading Impex SRL și Zeus SA.

Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii