Declarația deputatului Cătălin Teodorescu în fața procurorilor anticorupție: ”Crinuța Dumitrean avea o relație vădit apropiată cu doamna Bica”

de | 11.12.2014 12:57 | Actualitate

Deputatul Cătălin Teodorescu, anchetat de DNA în dosarul în care este vizată și fosta șefă DIICOT, Alina Bica, le-a mărturisit procurorilor faptul că Oltean era cel care o susținea în poziție pe Crinuța Dumitrean, fosta șefă ANRP.
“Ea (Crinuţa Dumitrean) avea o relaţie vădit apropiată cu doamna Bica. Această concluzie fiind lesne de conturat datorită faptului că înaintea celor mai multe şedinţe aveau discuţii în biroul de la ANRP. Nu am participat la aceste discuţii, dar faptul că, în cadrul comisiei aveau o poziţie comună mă duce cu gândul că discuţiile purtate se refereau la abordarea unitară a dosarelor. Este ştiut faptul că Crinuţa Dumitrean era susţinută în poziţie de Ioan Oltean , acesta venind periodic la sediul Autorităţii, ocazii cu care purta discuţii uneori îndelungate, în biroul doamnei Dumitrean, cu aceasta. Pe parcursul discuţiilor, doamna preşedinte nu putea fi deranjată , nici măcar la telefon, nici dacă era o urgenţă în cadrul instituţiei. (..) I-am cerut doamnei Dumitrean o discuţie, spunându-i că eu şi ea suntem răspunzători şi atunci mi-a replicat că nu suntem acolo de capul nostru , că am fost numiţi şi susţinuţi politic şi mi-a sugerat , pentru a fi bine, să avem o poziţie unitară , ceea ce sigur nu avea cum să facă să nu te gândeşti la un vot unitar. Am considerat că este o modalitate de presiune, ea prevalându-se de relaţia strânsă pe care o avea cu Ioan Oltean. Era clar pentru mine că , dacă voi mai avea atitudini contrare, va apela la Ioan Oltean pentru a mă schimba din funcţia de vicepreşedinte ANRP şi pentru a-mi periclita situaţia politică“, se arată în declarația dată de Cătălin Teodorescu la DNA.
Afirmaţiile lui Cătălin Teodorescu îl contrazic pe colegul său de partid Ioan Oltean, care a declarat săptămâna trecută că în afară de faptul că a recomandat-o pe Crinuța Dumitrean premierului Emil Boc, pentru funcția de președinte ANRP, nu a avut nicio altă legătură cu aceasta.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii