De Sărbătoarea Sfintei Marii, copiii piteștenilor pictează icoane pe lemn, în Piața Primăriei!

de | 30.07.2021 09:16 | Actualitate, Cultura, Home

Primăria Municipiului Pitești organizează un atelier de creație – pictură de icoane pe lemn, pentru copii, în perioada 12-14 august, lucrările rezultate urmând a fi expuse publicului în ziua de 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.
Prin acest atelier, inedit și foarte frumos, care smerește și bucură deopotrivă, municipalitatea își propune promovarea valorilor spirituale și artistice autentice de tradiție creștin – ortodoxe, prin realizarea de icoane în stil bizantin – mărturisiri de credință, în limbajul liniilor și al culorilor.
Cursurile se vor desfășura pe parcursul a trei zile, de joi până sâmbătă, între orele 18:00 și 20:00, în aer liber, într-un perimetru amenajat special în Piața Primăriei. Participanții pot fi copii cu vârstele cuprinse între 8 și 14 ani, elevi în cadrul unei unități de învățământ piteștene.
Primăria pune la dispoziție materialele de lucru și asigură desfășurarea cursurilor sub îndrumarea unor restauratori de icoane recunoscuți pentru profesionalismul lor, doamnele Malvine Mocenco și Cătălina Tuică, experți ai Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești, care îi vor iniția pe cursanți, pas cu pas, în tainele acestei frumoase arte a picturii de icoane ortodoxe pe lemn.
Duminică, 15 august, în Piața Primăriei, va avea loc vernisajul expoziției „IconArt – artă tradițională iconografică”, lucrările finalizate putând fi admirate de către public, înainte de a intra în posesia creatorilor lor: fiecare copil participant își va putea duce icoana pictată acasă, o recunoaștere a talentului, a muncii și a perseverenței lui.
Înscrierile la atelierul de creație „IconArT” au loc între 30 iulie și 10 august. Doritorii trebuie să completeze formularul de înscriere și documentele privitoare la protecția datelor personale, disponibile pe site-ul Centrului Cultural Pitești, pe care le pot depune la sediul Centrului Cultural Pitești – Str. Craiovei Nr. 2, Bl. G1, Sc. C (Casa Cărții) sau le pot transmite, în format PDF sau scanat/fotografiat, prin e-mail, la adresa cultcentre@yahoo.com.
Locurile fiind limitate, se așteaptă seriozitate din partea celor înscriși, angajamentul de participare exprimat prin semnarea formularelor fiind necesar pentru a oferi oportunitatea de a beneficia de un loc subvenționat acelor copii cu adevărat doritori să învețe și să experimenteze autentica artă tradițională de pictură a icoanelor pe lemn.
Documentele necesare înscrierii se pot descărca accesând link-ul: https://centrul-cultural-pitesti.ro/prezentarea-si…/

Acest articol este despre: pictura,pitesti,sfanta maria

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Deputat Simona Bucura-Oprescu: „Bani pentru femeile antreprenor!”
Deputat Simona Bucura-Oprescu: „Bani pentru femeile antreprenor!”

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu a transmis un comunicat de presă despre o măsură menită să ajute femeile antreprenor.„Bani pentru femeile antreprenor! Întreprinderile mici și mijlocii (IMM), inclusiv microîntreprinderile, care sunt conduse de femei vor putea cere...