Sportul de performanță în rândul tinerilor cu dizabilități, promovat de Consiliul Județean Argeș

de | 30.07.2021 08:52 | Actualitate, Home, Sport

Și în acest an, Consiliul Județean Argeș va susține turneul “BRD ARGEȘ OPEN – Wheelchair Tenis” – eveniment sportiv dedicat tenismenilor paralimpici.
Joi, 29 iulie 2021, în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș, a fost aprobată hotărârea privind asocierea între Consiliul Județean Argeș și Asociația ,,Primii pași spre performanțăˮ, în vederea organizării turneului internațional de tenis destinat persoanelor cu dizabilități, BRD ARGEȘ OPEN WHEELCHAIR TENNIS, ediția a IV-a.
Competiția se va desfășura în comuna Bascov, în perioada 03-07 august 2021.
Obiectivul acestui turneu este acela de a demonstra că în România există un climat favorabil înaltei performanțe în sport în general, și în scaun rulant în special.
Județul Argeş finanţează Asociația „Primii pași spre performanță”, cu suma de 23.000 lei, pentru cheltuielile necesare (masă jucători, transport jucători, cazare jucători/ staff) organizării turneului.
Evenimentul va reuni peste 50 de sportivi paralimpici din mai multe țări precum SUA, Brazilia, Israel, Turcia, Grecia, Polonia, Austria, Franța, Spania, Italia și altele.
Turneul BRD ARGEȘ OPEN WHEELCHAIR TENNIS este un proiect realizat de Asociația „Primii pași spre performanță”, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, prin care se promovează sportul de performanță în rândul tinerilor cu dizabilități.
Consiliul Județean Argeș continuă tradiția, susținând financiar și în acest an competiția sportivă care este unică în România și care promovează sportul la nivel local, național și internațional, generând valori morale de solidaritate, toleranță și fair play.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole