Web Analytics

De luni vom intra în Postul Paștelui. Vezi cât durează și cum se ține corect Postul

de | 14.03.2021 09:06 | Actualitate

Postul Paștelui este unul dintre cele patru posturi de peste an. Totodată, acesta este cel mai lung și considerat și cel mai greu post dintre toate. În continuare vă prezentăm care sunt zilele în care se poate mânca pește, dar vă spunem și ce este bine să faceți în acest post, pentru a avea parte de tot ceea ce vă doriți.

Postul Paștelui în acest an începe pe data de 15 martie și ține până pe 1 mai. Acesta este considerat cel mai aspru post. Postul Paștelui reprezintă perioada de dinainte de Învierea Domnului, când creștinătatea se pregătește să primească așa cum se cuvine cea mai mare sărbătoare religioasă. Postul Paștelui reprezintă o perioadă de 40 de zile, timp în care oamenii care vor să țină post trebuie să fie mult mai atenți la toate acțiunile lor.

CITEȘTE ȘI 13 Martie 1907 – Apogeul răscoalei ţărăneşti în Moldova. Flacăra răscoalei cuprinde Muntenia şi Oltenia.

Pe de o parte, postul înseamnă reținerea de la anumite alimente considerate ”de dulce”, cum ar fi carne, lapte, brânză sau ouă. În post, sunt recomandate să fie consumate legume, fructe, dar și preparate din soia. De asemenea, reprezentanții bisericii recomandă ca postul alimentar să fie ținut doar de persoanele care sunt apte, bătrânii, copiii și femeile însărcinate făcând parte din categoria persoanelor cărora le este recomandat să nu țină post dacă sănătatea și condiția nu le permit. Totodată, pentru ca postul Paștelui să fie ținut corect, Biserica recomandă ca oamenii să aibă mult mai multă grijă la comportamentul lor, la felul în care se poartă cu cei din jur, dar și la modul în care vorbesc.

CITEȘTE ȘI Luni este ultima zi pentru a putea solicita amânarea ratelor la bănci

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii