Web Analytics

Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Creşterea economică nu vine de la sine. Măsurile adoptate de guvernarea liberală au fost printre cele mai bune din UE”

de | 15.04.2021 13:20 | Actualitate, Politica si Administratie

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, a luat cuvântul în plenul Senatului și a vorbit despre măsurile adoptate de guvernarea liberală în ultimul timp. Parlamentarul argeșean a spus că ”în ciuda contextului sanitar deosebit de dificil, economia României a înregistrat în anul 2020 cele mai mari creșteri economice trimestriale din ultimele decenii: +5,6% în trimestrul III și +4,8% în trimestrul IV. În ultimul trimestru al anului trecut, țara noastră a avut cea mai mare creștere economică dintre statele comunitare, fapt care a determinat publicații internaționale de prestigiu din sfera economică să menționeze că ”economia românească a evitat lockdownul și a eclipsat restul economiilor din Uniunea Europeană”.
Revenirea rapidă a economiei a determinat menținerea locurilor de muncă, salvarea de la faliment a mii de întreprinderi mici și mijlocii, precum și asigurarea unui nivel rezonabil al veniturilor la bugetul public central sau local. Trebuie să recunoaștem că acest succes nu a venit de la sine, ci este, în primul rând, consecința măsurilor economice corecte aplicate la momentul potrivit de guvernarea liberală. Rețeta succesului românesc a fost una simplă: cele mai mari investiții în economia românească din ultimul deceniu, de 53,1 miliarde de lei, cu 9,5 miliarde de lei mai mult decât în 2019, măsuri fiscale pentru susținerea mediului de afaceri care au totalizat peste 1,5% din PIB, protejarea a peste 1,4 milioane de locuri de muncă prin sprijinul direct acordat angajaților și susținerea financiară a angajatorilor afectați de criză. Pachetul de măsuri pentru susținerea economiei a totalizat peste 7% din PIB, fiind unul dintre cele mai consistente din Uniunea Europeană.
În anul 2020, Guvernul liberal a câștigat o mare bătălie cu pandemia, însă în 2021 avem dificila sarcină de a pune capăt acestui teribil război.
Pe de altă parte, în anul 2021, Guvernul, cu sprijinul actualei majorități parlamentare responsabile, a adoptat toate măsurile necesare pentru realizarea unei puternice relansări a economiei, deoarece, așa cum am mai spus, creșterea economică nu vine singură, ci trebuie susținută puternic de către decidenții politici implicați. Astfel, prin bugetul de stat sunt asigurate aproape 62 miliarde de lei pentru realizarea investițiilor publice”.

Citește și Investiţiile în infrastructura turistică a Argeşului care se vor finanţa prin PNRR, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Citește și Implementarea Programului de regenerare a pădurilor, în vizorul senatorului liberal Dănuţ Bica

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii