Web Analytics

Investiţiile în infrastructura turistică a Argeşului care se vor finanţa prin PNRR, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

de | 8.04.2021 14:45 | Actualitate, Politica si Administratie

Senatorul de Argeș Dănuț Bica s-a adresat ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului în privința investițiilor în infrastructura turistică a județului Argeș care se vor finanța prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Dănuț Bica: „Am constatat cu satisfacție că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care a fost pus în dezbatere publică de Guvernul României, conține o componentă investițională importantă pentru dezvoltarea turismului și ecoturismului. De asemenea, în PNRR sunt incluse și obiective de reformă structurală, precum revizuirea legislației aferente infrastructurii montane, modernizarea, întreținerea și extinderea traseelor montane (refugii, cabane, poteci), extinderea cadrului legislativ pentru trasee pedestre, velo, nautice fără motor și ecvestre și finanțarea unor infrastructuri-pilot. Argeșul este unul dintre județele privilegiate în ceea ce privește condițiile geografice, istorice și culturale, care permit dezvoltarea unui turism de destinație de cea mai bună calitate, competitiv și atractiv atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini. Din păcate, marea problemă a turismului argeșean este legată de investițiile publice modeste realizate în zonele montane, precum și de calitatea slabă a infrastructurii de transporturi (rutier și feroviar), care nu încurajează vizitatorii să opteze pentru stațiunile din această zonă. Având în vedere faptul că investițiile finanțate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență trebuie pregătite și finalizate relativ rapid, până la 31 august 2026, vă solicit să răspundeți la următoarele întrebări: Pentru ce zone turistice din județul Argeș aveți în vedere să propuneți realizarea de investiții publice finanțate prin PNRR? Ce tipuri de investiții publice aveți în vedere să propuneți prin PNRR pentru dezvoltarea turismului și ecoturismului la nivelul județului Argeș? Este posibil ca prin PNRR să se finanțeze dezvoltarea capacităților de cazare în zonele turistice argeșene, în scopul revigorării acestui tip de activitate economică?”.

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: ”Relansarea economică şi dezvoltarea României se vor realiza prin cel mai îndrăzneţ program de investiţii publice”

Citește și Implementarea Programului de regenerare a pădurilor, în vizorul senatorului liberal Dănuţ Bica

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii