Web Analytics

Implementarea Programului de regenerare a pădurilor, în vizorul senatorului liberal Dănuţ Bica

de | 11.03.2021 13:10 | Actualitate, Politica si Administratie

Dănuț Bica, senator PNL de Argeș, s-a adresat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, în privința programului de regenerare a pădurilor. Parlamentarul de Argeș a spus că ”la sfârșitul secolului al XIX-lea, 80% din suprafața României era acoperită de păduri. În prezent, conform unui studiu realizat de Greenpeace, acestora le mai revine doar 29% din teritoriul țării noastre, cu mult sub media înregistrată la nivelul statelor din Uniunea Europeană, care este de 43%. Conform aceluiași studiu, în ultimii ani România a pierdut câte 3 hectare de pădure în fiecare oră, în mare parte ca urmare a defrișărilor ilegale. Din păcate, județul Argeș ocupă un loc fruntaș pe plan național în ceea ce privește tăierile ilegale de păduri, situație care influențează negativ clima și echilibrul ecologic în zonele afectate, produce grave prejudicii economice și pune în pericol siguranța locuitorilor din comunitățile limitrofe. În acest context, necesitatea de a acționa pentru asigurarea gestionării durabile a pădurilor în conformitate cu prevederile europene și internaționale în domeniu creează cerințe speciale de administrare a fondului forestier. Între acestea, regenerarea urgentă a suprafețelor împădurite trebuie să reprezinte o prioritate absolută. Având în vedere situația prezentată, vă rog să-mi comunicați următoarele informații referitoare la acest obiectiv: Ce suprafețe au fost plantate în cadrul Programului de regenerare a pădurilor în anul 2020 în fiecare județ în parte, ce suprafețe au fost plantate în cadrul aceluiași program în anul 2020 pe teritoriul județului Argeș și pe raza căror unități administrativ-teritoriale au fost amplasate acestea? În cazurile în care lucrările de regenerare nu au fost efectuate integral pe suprafețele planificate, care au fost cauzele acestor nerealizări și ce măsuri vor fi adoptate pentru recuperarea restanțelor?
De asemenea, vă rog să-mi comunicați care sunt suprafețele planificate pentru a fi împădurite în anul 2021 în fiecare județ prin Programul de regenerare a pădurilor și care sunt suprafețele planificate pentru a fi împădurite în anul 2021 prin același program pe teritoriul județului Argeș și pe raza căror unități administrativ-teritoriale urmează a fi amplasate acestea”.

Citește și Senatorul Dănuţ Bica: „Angajamentul PNL a fost îndeplinit: pensiile speciale pentru parlamentari au fost anulate!”

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Ne ţinem de cuvânt: avem cel mai mare procent din PIB alocat dezvoltării în ultimul deceniu”

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii