Web Analytics
scris joi, 04.01.2024

Daniel Funeriu, reacție dură în cazul Schengen: „Ne-am lăsat umiliți ca ultimii orbeți”

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a reacționat dur în cazul semnării acordului cu Austria referitor la „mini-Schengen”, afirmând că este o umilință.

Daniel Funeriu, reacție dură în cazul Schengen: „Ne-am lăsat umiliți ca ultimii orbeți”

Citește și: Suspendat și în arest, Ion Georgescu a rămas edil pe site-ul Primăriei Mioveni

El a spus că, prin acest act, România și-a asumat că „în scris și sub semnătură că suntem responsabili de criza migrației din Europa și ne-am lăsat umiliți ca ultimii orbeți”.

Încă nu îmi vine să cred că cineva, care reprezintă România, a îndrăznit să comită un asemenea act nesăbuit și să semneze diktatul Austriei. Practic în acel document se spune că România e responsabilă de criza migrației din Austria, că adio Schenghen până ce nu se rezolvă situația din Austria, că luăm în România toți migranții ajunși în Austria „prin România” (și oare cum se demonstrează asta?

Ce facem dacă autoritățile austriece spun unui ilegal: „declară că ai intrat prin România și îți dăm 2000 de euro”?), pe scurt am acceptat în scris și sub semnătură că suntem responsabili de criza migrației din Europa și ne-am lăsat umiliți ca ultimii orbeți. Cancelarul Austriei trebuie felicitat pentru modul în care își slujește țara sa: a reușit ceea ce nici în cele mai îndrăznețe vise nu spera”, a transmis Funeriu, citat de r3media.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *