Daniel Constantin: Pensionarii cu un venit de până la 1000 de lei trebuie să profite de medicamente compensate

de | 15.11.2012 16:38 | Politica si Administratie

„România are nevoie de o societate sănătoasă. De aceea, USL a prevăzut în programul de guvernare 2012 – 2016 o serie de măsuri necesare pentru
atingerea acestui obiectiv”, susține candidatul USL pe Colegiul 7 Pitești la Camera Deputaților, Daniel Constantin.
La capitolul „Sănătate”, cea mai importantă măsură este compensarea medicamentelor în mod real cu 90% pentru pensionarii cu venituri sub 1000 de lei. „Practic, mărim plafonul veniturilor pentru care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate cu 90%. În prezent, doar pensionarii cu un venit de până la 700 de lei beneficiază de această compensare. Noi vrem ca și pensionarii cu un venit de până la 1000 de lei să aibă acces la medicamente compensate și gratuite. Astfel vom crește accesul pensionarilor cu venituri mici la medicamentele compensate”, a declarat Daniel Constantin.
Tot în domeniul sănătății, USL propune construirea de noi spitale și modernizarea celor existente, precum și extinderea sistemului SMURD la nivel național, inclusiv în mediul rural. O altă măsură importantă pentru sănătate este introducerea programului „masă caldă” pentru elevii din ciclul primar. Se dorește înlocuirea programului „Cornul și laptele” cu o masă caldă a cărei valoare nutritivă să asigure o alimentație sănătoasă.
USL vrea să facă 50.000 de locuri noi în grădinițe și creșe până în 2016
USL dorește, prin programul de guvernare „România Puternică”, realizarea a 50.000 de locuri noi în grădinițe și creșe până în 2016, dar și campusuri școlare în mediul rural. Tot pentru unitățile de învățământ din zonele rurale, a fost introdusă în programul de guvernare USL, subvenționarea accesului la internet.
„Guvernul USL, din care fac parte, are în plan demararea unui proiect care prevede construirea de campusuri școlare și licee în mediul rural, care să asigure copiilor, de pe o rază de până la 15 Km, servicii de educație până la nivel liceal, burse, cămin, cantină și/sau transport zilnic, bază sportivă și locuințe pentru cadrele didactice”, a precizat Daniel Constantin. USL mai are în vedere subvenționarea cu maximum 15%  la cumpărarea manualelor de către elevi și studenți. Subvenția va fi susținută din Fondul Social European și/sau de la bugetul de stat.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii