Web Analytics
scris joi, 30.09.2021

Cristina Onofre, poetă piteşteană, a primit Premiul „Tristan Tzara”

În perioada 16 septembrie 2021-18 septembrie 2021, la Bacău a avut loc o nouă ediție a Festivalului „Toamna bacoviană”. Firește, la Bacău. În prima zi au avut loc un recital de poezie și muzică dedicat poetului George Bacovia, în grădina Casei memoriale „George Bacovia” și o expozițe a lui Dionis Pușcuță. Au urmat recitalul din Bacovia susținut de actorul Valentin Braniște, lansarea cărții lui Grigore Codrescu, „Charles Baudelaire după 150 de ani”, și decernarea premiilor Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România.

Cristina Onofre, poetă piteşteană, a primit Premiul „Tristan Tzara”

Citește și Africa, văzută de poeta Cristina Onofre

Și aici intervine surpriza. Cristina Onofre, din Pitești, care și-a ales pseudonimul Cristine Bernadett Rousseu, de când publică volume de versuri la Paris, a primit Premiul special „Tristan Tzara”. Nu se aștepta. În cuvântul său, a spus următoarele: „Mulţumiri juriului și, mai ales, Divinităţii pentru bucuriile pe care mi le dăruiește! Am întâlnit oameni valoroși și minunați. Dragi prieteni, salutările și îmbrățișările mele!”.
Au mai fost două zile de manifestări, nu intrăm în amănunte, vrem doar să o felicităm pe Cristina! Dacă la Pitești nu o premiază nimeni, iată că la Paris și în țară primește premiu după premiu!

Citește și Remember Toma Biolan – 15 ani de la moartea poetului

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...