Web Analytics

Cristina Onofre, poetă piteşteană, a primit Premiul „Tristan Tzara”

de | 30.09.2021 12:37 | Cultură, Actualitate

În perioada 16 septembrie 2021-18 septembrie 2021, la Bacău a avut loc o nouă ediție a Festivalului „Toamna bacoviană”. Firește, la Bacău. În prima zi au avut loc un recital de poezie și muzică dedicat poetului George Bacovia, în grădina Casei memoriale „George Bacovia” și o expozițe a lui Dionis Pușcuță. Au urmat recitalul din Bacovia susținut de actorul Valentin Braniște, lansarea cărții lui Grigore Codrescu, „Charles Baudelaire după 150 de ani”, și decernarea premiilor Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România.

Citește și Africa, văzută de poeta Cristina Onofre

Și aici intervine surpriza. Cristina Onofre, din Pitești, care și-a ales pseudonimul Cristine Bernadett Rousseu, de când publică volume de versuri la Paris, a primit Premiul special „Tristan Tzara”. Nu se aștepta. În cuvântul său, a spus următoarele: „Mulţumiri juriului și, mai ales, Divinităţii pentru bucuriile pe care mi le dăruiește! Am întâlnit oameni valoroși și minunați. Dragi prieteni, salutările și îmbrățișările mele!”.
Au mai fost două zile de manifestări, nu intrăm în amănunte, vrem doar să o felicităm pe Cristina! Dacă la Pitești nu o premiază nimeni, iată că la Paris și în țară primește premiu după premiu!

Citește și Remember Toma Biolan – 15 ani de la moartea poetului

 

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii