Web Analytics

Conform unei sesizări venite pe adresa de e-mail a redacţiei, în timpul programului, patru angajaţi ai Direcţiei pentru Sport au un al doilea job

de | 22.10.2015 19:40 | Sport

Conform unei sesizări venite pe adresa de e-mail a redacție și semnată de o doamnă care pare a fi foarte bine informată despre activitatea celor 42 de angajați ai Direcției pentru Sport, patru dintre aceștia își desfășoară activitatea pentru un al doilea job chiar în timpul programului de la Direcție. Este vorba despre ”Anișoara Moiceanu- funcționar public (consilier) (foto), care pe lângă această funcție, care ar trebui legal să-i ocupe 8 ore din programul zilnic de lucru, este și titulară în învățământ” și care este efectiv prezentă la locul de muncă aproximativ 4 ore, despre „Ion Dulică – personal contractual (șef de serviciu), care pe lângă această funcție care ar trebui legal să-i ocupe tot 8 ore din programul zilnic de lucru, este și el titular în învățământ” și, care, de asemenea, se află la serviciu aproximativ 4 ore și despre ”Laurențiu Achimescu- funcționar public (director executiv) care ar trebui legal să se ocupe de destinele instituției cel puțin 8 ore zilnic din programul de lucru”, dar care are un program efectiv de circa 4 ore pe zi la Direcție. Toți cei trei angajați ai Direcției pentru Sport sunt profesori de educație fizică și sport, având așadar ore în învățământ, conform aceleiași sesizări. Nu în ultimul rând, cea de-a patra persoană care este menționată în sesizare este ”Bogdan Vișan- funcționar public (inspector), care pe lângă această funcție care ar trebui legal să-i ocupe aceleași 8 ore din programul zilnic de lucru, este angajat și la un club sportiv”.

„Cum este posibil ca într-o instituție publică să fie angajați care să lucreze  patru ore pe zi și să primească salarii cuprinse între 1.500 și 2.600 de lei?”

„Așadar programul de lucru este acceptat de directorul executiv pentru cei trei angajați, dar în schimb dacă un alt angajat are o problemă, trebuie să-și facă cerere pentru zi de recuperare, iar dacă vrea o învoiere temporară este muștruluit drastic (amenințarea cu datul afară este favorita domnului director). Menționez că toți patru, sunt profesori de educație fizică și sport, și având în vedere că la nivelul municipiului Pitești sunt aproximativ 250 de astfel de cadre didactice care nu au un loc de muncă, vă întreb cum este posibil ca într-o instituție publică a statului român să fie angajați care să lucreze 3 sau 4 ore pe zi, să primească salarii cuprinse între 1.500 și 2.600 de lei, și în același timp să primească un alt salariu de la o altă instituție a statului sau privată, în același interval orar 8.00-16.30. De aceea, doamnelor și domnilor, vă rog pe cât este posibil să vă exprimați public vis-a-vis de programul de lucru al celor patru angajați din cadrul D.J.S.T. Argeș”, se mai arată în sesizarea respectivă.

Explicația directorului Laurențiu Achimescu: „Eu nu am nicio oră în învățământ”

Laurențiu Achimescu, directorul DJTS Argeș a explicat pe îndelete situația domniei sale, dar și a celorlalți angajați menționați în sesizarea cu pricina. ”În ceea ce mă privește, a spus Achimescu, am mai avut o reclamație și de aceea au venit domnii de la Corpul de control al Ministerului de două ori. Au cerut de la inspectorul școlar general programul meu și inspectorul școlar general le-a răspuns că nu am nicio oră în învățământ. Deci, nu am nicio oră, nu că nu le fac în timpul programului de la Direcție. Eu sunt profesor titular la liceu, dar nu mi-am luat nici măcar o oră nici în timpul programului și nici în afara programului. Eu în timpul programului nu stau numai la birou, eu mă duc și la competiții, mă duc și în județ, mă duc și la Sala Sporturilor, mă duc și la baza turistică etc. E posibil să nu stau 4 ore pe zi la birou, s-ar putea să stau și o oră. În ceea ce o privește pe Moiceanu Anișoara, vă pot spune că are ore și ea le face în timpul recuperărilor. Sâmbăta și duminica, cei de la compartimentul sport au competiții și după cum bine se știe nu mai am voie să le plătesc zilele în plus și sunt obligat să le dau recuperări. Și cum sâmbăta și duminica au competiții, eu le dau zilele respective în timpul săptămânii. Repet, Moiceanu Anișoara are ore în învățământ în timpul programului de la Direcție, dar le face în timpul recuperărilor.

În ceea ce îl privește pe Dulică Ion (foto), din câte știu eu, face după ora 4 după-amiază, după programul de la Direcție. Tot ce vă spun se poate evidenția și documenta…

Referitor la Bogdan Vișan (foto), dacă este angajat la un club sportiv, atunci e treaba lui… După program, poate să-și facă treaba… Respectiva doamnă care a făcut această sesizare știe câte ceva, de exemplu, știe foarte bine că eu sunt titular în învățământ, dar, întâmplător, nu am nicio oră. Da, doamna știe că unii au ore, dar după program și eu chiar îi încurajez după program dacă mai pot să facă ceva. Salariile sunt mici… În ceea ce mă privește, dacă dna respectivă nu crede, să facă adrese inspectorului școlar general”.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii