Concursul „Bătălia cărţilor” şi-a desemnat câştigătorii!

de | 29.10.2014 21:44 | Cultură

Sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 10.00, în sala de conferinţe a bibliotecii, a avut loc finala concursului naţional de lectură „Bătălia cărţilor”, competiţie organizată de Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş cu scopul de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenţilor.
În cadrul acestei competiţii desfăşurate de Biblioteca Judeţeană Argeş, la categoria 11-13 ani, s-au înscris 25 de copii, dintre care 5 au ajuns în finală, iar la categoria 14-18 ani, s-au înscris 35 de adolescenţi, dintre care 8 au ajuns în finală.
De asemenea, în cadrul acestui concurs, în urma contabilizării voturilor participanţilor, au fost desemnate, pentru fiecare categorie de vârstă, „Cărţile anului”. Astfel, la categoria 11-13 ani, Cartea anului a fost desemnată „Povestea secretă a lui Tom Inimă-Curată. Băiatul aventurier” de Ian Beck, iar la categoria 14-18 ani, Cartea anului a fost aleasă „Starters” de Lissa Price.
Premiile le-au fost înmânate câştigătorilor de către Octavian Mihail Sachelarie, managerul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş, care le-a adresat finaliștilor următorul mesaj: „Acest concurs este un început şi sper să nu ne oprim aici. Orice început este greu, iar faptul că aţi avut curajul de a participa la acest concurs o să vă folosească foarte mult în viitor. Lectura rămâne un lucru foarte important în viaţa fiecăruia dintre noi, iar voi aţi făcut pasul de la citit la lectură.”
La categoria 11-13 ani, au fost premiaţi: Dragoş Dumitru, Mihai Dîrdeci-Necula, Ioana Raluca Budea (diplome de participare), Silvia Popescu (Cea mai bună fişă de lectură), iar marea câştigătoare, care a fost desemnată „Cititorul anului” şi care a câştigat o tabletă, a fost Lavinia Muzuru.
Câştigători la categoria 11-18 ani au fost desemnaţi următorii: Maria Alexandra Dumitrescu, Maria Diana Ioniţă, Ioana Morlova, Nicol Georgiana Vigu, Ştefania Stan, Bianca Vlăsceanu (diplome de participare), Dragoş Georgian Mateescu (cea mai bună fişă de lectură), iar „Cititorul anului” a fost desemnată Elena Bianca Lăduncă, şi ea câştigătoare a unei tablete.
Sabina Busuioc

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii