Web Analytics
scris luni, 28.11.2022

Concert simfonic cu piese românești, la Filarmonica Pitești, de Ziua Națională

De Ziua Națională, Filarmonica Pitești organizează concertul simfonic extraordinar „Dacika”. Joi, 1 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești participă, în premieră, solistul Mihai Toma. Acesta va interpreta Barbu lăutaru, Tudorițo nene, Mocirița, Tezaur folcloric, Unde e Târgoviștea, Lie Ciocârlie, Așa-i românul, Cântec despre Bucovina, Hora Unirii, Flutaka, Sun dance, Balada lui Ciprian Porumbescu.

Concert simfonic cu piese românești, la Filarmonica Pitești, de Ziua Națională

La realizarea concertului extraordinar vor contribui și Diana Jipa (vioară), Daniela Bucșan (voce), Ștefan Doniga (clape) și Alexander Himley Benavides (percuție).  

Citește și Ședință solemnă la Parlament pentru a marca împlinirea a 104 ani de la Marea Unire

„Mihai Toma este primul producător de muzică modernă care a participat la Festivalul Internațional „George Enescu”, oferind publicului șasde remixuri ale celor mai cunoscute teme ale celebrului compozitor clasic George Enescu: „Enesciada 2015”. Muzica sa combină sunete electronice, ritmuri Chill-Out sau Up-Tempo, percuție etnică și teme populare inspirate din tradițiile românești, precum și din culturile din întreaga lume. Albumul Dacika conține cântece electronice, chillout, world music cu sonorități moderne, spațioase, ritmice și spirituale îmbinând cu grație instrumentele populare românești – fluier, flaut, taragot, vioară – cu sunete sintetice new age și orchestra clasică, fiind apreciat de publicul român și străin”.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită