Web Analytics

Ședință solemnă la Parlament pentru a marca împlinirea a 104 ani de la Marea Unire

de | 28.11.2022 09:37 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Parlamentul se reunește astăzi de la ora 17:00, într-o ședință solemnă, pentru a marca împlinirea a 104 ani de la Marea Unire.

Printre personalitățile invitate să ia cuvântul se află președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, președinții celor 2 Camere ale Parlamentului, reprezentanții grupurilor parlamentare.

La București, Ziua Națională va fi celebrată printr-o defilare pe sub Arcul de Triumf.

Pe 1 decembrie de la ora 11:00, va avea loc prima paradă cu cea mai mare participare a militarilor aliați. Acesta se va desfășura fără restricții pentru public, pentru prima oară după pandemie, potrivit România Actualități.

Citește și:  Campanie dură a jurnaliștilor din Croația împotriva magistraţilor care îi dau în judecată

Parada militară va avea, în plus, față de anii precedenți, cele mai noi achiziții de tehnică militară modernă din dotarea Armatei Române, cum ar fi celebrul sistem de rachete Himars, atât de popular în războiul din Ucraina, capabilitate despre care se spune că, după atacul furibund al rușilor din februarie, a întors practic soarta războiului în favoarea Ucrainei.

Și pentru că toată lumea liberă este solidară cu Ucraina, cu Republica Moldova și cu toate țările aflate la granița de est a NATO, joi, pe sub Arcul de Triumf, vor defila și aproximativ 150 de militari străini din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii