Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „M-am simţit ca un lunetist depistat, împotriva căruia a fost îndreptat tot armamentul”

de | 19.01.2023 13:40 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

D-le comisar-șef, spuneați într-un interviu anterior că, după revenirea dv. de la pensie, ați fost repus în toate drepturile, cu o excepție: nu mai aveți acces la informații clasificate. De când se întâmplă asta?

– De aproape un an.

Din acest motiv, dumneavoastră, comandant de Poliție, n-ați putut face mai nimic. De ce nu mai aveți avizul ORNISS? Sunteți considerat o vulnerabilitate de către serviciul specializat, DIPI?

– Nu am cunoștință. Dacă ați văzut, în media au apărut niște articole privind activitatea DIPI…

Vă referiți la ancheta jurnaliștilor de la „Recorder”, „Puterea din umbră”?

– Da. Am citit și comunicatul DIPI, în replică la ancheta respectivă. Acest comunicat este pentru cei care nu știu ce se întâmplă. Mai întâi, însă, precizez că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Apoi, ca să fie clar, mie nu mi s-a retras avizul ORNISS. Au considerat că, odată cu ieșirea mea la pensie, eu nu trebuie să mai am acest aviz. Dar, conform hotărârii judecătorești de anulare, eu am fost repus în toate drepturile, numai că aici (în cazul avizului – n.a.) vor să facă o revalidare…

În acest context ați fost chemat la vreun interviu?

– Nu, niciodată! Ați văzut, le-am prezentat… au fost și la instanță; avizul SIPI a fost favorabil. Numai că mie mi-a venit la ureche, pe surse, „vezi că de la minister n-o să-ți dea ăsta (avizul ORNISS ce permite accesul la informații secrete – n.a.) pentru că nu te vor”…

De ce nu vă vor, d-le comandant? Pentru că ați dat interviuri la ”Jurnalul de Argeș” și ați spus anumite lucruri?

– Da, o dată pentru aceste interviuri și o dată pentru că e lupta asta politică și am deranjat mulți politicieni…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Ei, Aioanei, Iancu Costinel şi Gherghe, aceşti derbedei politici, nu sunt poliţişti… cei care sifonează acţiunile poliţiei!”

„Dl. Iancu Costinel, care făcea politică la Mărăcineni, e bine-mersi”

Atunci repet întrebarea: sunteți considerat o vulnerabilitate în sistem?

– E prea mult spus… Dacă eu sunt o vulnerabilitate – cred, totuși, că ne ducem mult prea departe, fiindcă, repet, mie nu mi-a fost retras avizul – ce părere aveți atunci despre dl. Iancu Costinel, care făcea politică la Mărăcineni, care îi învăța pe unii ce să facă în campania electorală?! Uite că ăsta e bine-mersi…

Ați mai spus-o: politica are o mare influență în Poliție…

– Sigur că da! Atâta timp cât ministrul e politic, așa va fi.

Deci, vorbeați despre dl Iancu Costinel, că a făcut politică și că e în continuare în structuri…

– Da, e bine-mersi. Ce să mai discutăm despre dl. Gherghe (adunctul IPJ Argeș – n.a), care se afișează cu toți politicienii la mese, la…?! Și e bine-mersi. Și câte și mai câte, cum ar fi cu… înregistrările acelea în dosarul „Cheresteaua”. Poate că sunt și oameni care au greșit sau care nu și-au dat seama că au greșit. Rolul DIPI e și să-i atenționeze, să le zică ”Domnule, vezi că ești pe o cale greșită”. Nu să-l execuți! Că poate omul face ceva din neștiință.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Dacă PSD-ul va lua şefia Ministerului de Interne, ministru va veni Marian Neacşu, iar acesta îl va pune pe Florin Mocanu inspector-şef”

„E un joc de-a șoarecele și pisica. Un joc de șicanare”

Mai cunoașteți cadre din Argeș cărora li s-a luat accesul la documente clasificate?

– Eu, repet, am aviz ORNISS valabil până în 2025. La revenirea mea după pensie, prin decizia instanței de anulare a actului, trebuia să fiu repus în drepturi. Dânșii mi-au făcut scris că doar când decizia va fi definitivă, atunci, da, voi fi repus în drepturi. Mda. Este un joc, așa, de-a șoarecele și pisica. Un joc de șicanare. E greu pentru ei că au pierdut; nu se împacă cu idea asta. Din păcate, dragi prieteni de la SIPI, DIPI și de la IPJ, ați pierdut! Și ca să revin la întrebarea dv.: da, mai cunosc, e dl. Gheorghe Lupescu, care a fost la Jandarmerie. Nu știu în cazul dânsului ce s-a întâmplat. Dar, în orice caz, e greșit să nu ți se aducă la cunoștință ce ai făcut. „Nu, că astea sunt informații clasificate”. Aici se ascund ei! S-a dus în instanță, da? Probabil că în instanță cei de la DIPI au trimis ceva scris. Păi, de unde știm noi că e adevărat? Poate că sunt niște minciuni. Cu ce se poate apăra omul ăla?! Deci, nu te poți apăra în instanță, că n-ai acces…

Ce veți face dacă nu veți fi repus în toate drepturile?

– Am cerut să mi se dea actul administrativ pentru a-l contesta în instanță. Acest act nu are treabă cu „ridicarea” avizului ORNISS în cazul meu. Exclus. Din păcate, nu mai am timp, pentru că mi-ar fi plăcut să-i dovedesc în instanță. Pentru ceilalți care au 40 și ceva de ani, 50 de ani, ar fi timp… Eu mai am puțin și împlinesc 60 de ani și e stop. Poate va fi stop chiar mai devreme, având în vedere noua lege a pensiilor.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Certificatul ORNISS este arma conducerii MAI împotriva unor cadre! Este singura armă”

„Există corupţie şi în multinaţionale. Pe asta n-o vede nimeni!”

Cât de puternică mai e Poliția în lupta cu corupția, cu atâtea pensionări?

– Este puternică. Deși nu are competențe pe linie de corupție, Poliția vine în sprijinul Parchetului, care e competent, cu informații; avem delegări pe linie de corupție… Numai că e foarte greu. Din punctul meu de vedere, există o corupție destul de mare la nivelul Sănătății – viața mi-a oferit neșansa să fiu mult timp prin spitale, având destule probleme și am văzut mulți medici deosebiți, dar și unii ale căror locuri ar fi după gratii! În al doilea rând există corupția din multinaționale, în cazul căreia eu am încercat să fac ceva cât timp am fost pe Economic la Mioveni. Pe asta n-o vede nimeni!

Dețineați date? Ați făcut dosare, despre ce e vorba?

– Da, sigur. Chiar am făcut lucrări… Cu toate că americanii marșează mult pe corupția din multinaționale, eu n-am văzut ceva la noi, în țară…

Să vorbim despre Argeș…

– Păi, avem și aici multinaționale. Să nu credeți dv. că la un contract atribuit unei firme directorul de la multinațională nu are ceva de câștigat. Dacă ar intra cineva în acest segment, ar vedea cum cresc veniturile lor – care sunt fantastic de mari – poate de 30-40 de ori mai mari decât salariul, ca să ne înțelegem…

Ale cui venituri?

– Ale celor din multinaționale care încheie contracte. N-ați văzut și la Consiliul European. Păi, dacă și la nivelul acela… Așa, și mai e corupția din administrație, care, vă spun, e mai mică decât în multinaționale. Toată lumea zice că la primărie unii își angajează nepoții, frații. Stați liniștiți, că și la multinaționale unii își angajează rudele, copiii. Numai că acolo e privat și patronul zice „Îl angajez, că vreau eu!”, iar dincolo e la stat, unde e vorba aia că ”mănâncă banii de la stat”. La privat e însă o pârghie: nu e bun, îl dai afară. La stat, odată prins, nu-l poți da afară…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Aioanei pleca şi venea când voia de la serviciu…”

„Din 2009 duc această luptă”

D-le comandant, de cât timp duceți această luptă din sistem, cu anumiți șefi?

– Nu neapărat cu niște șefi din Poliție. Cu niște indivizi care n-au înțeles să meargă doar pe linia serviciului, ci au avut imixtiuni cu partide, cu dorințe politice; dacă au fost puși pe funcții, trebuiau să execute dorințele acestor șefi. Din 2009 duc această luptă. Cu mici excepții. Doar un an am fost liniștit, în rest am avut cel puțin cinci-șase controale pe an, cinci-șase-șapte reclamații, la Parchet – peste 50 de dosare care mi-au fost aduse la cunoștință; or mai fi și altele, naiba știe!

Cum vă simțiți?

– Obosit. Dar și fericit că am câștigat lupta. E finalul. Altceva nu mai e.

Din punctul dumneavoastră de vedere ați câștigat…

– Da, din punctul meu de vedere. Că mare lucru nu s-a întâmplat, asta nu mai e problema mea. Eu am câștigat această luptă. A fost foarte grea, să știți, am fost singur; nici cei apropiați nu m-au susținut! M-am simțit ca un lunetist depistat, împotriva căruia a fost îndreptat tot armamentul… Și să stai să te ascunzi și poate nici ușa celor apropiați nu a fost deschisă… Dar tot ce am făcut a fost pentru a aduce la suprafață adevărul și din patriotism. Pentru că eu îmi iubesc țara, dar și pe cei de lângă mine. Chiar dacă unii mi-au reproșat că trebuia să asigur liniște polițiștilor, eu am vrut să asigur întâi liniștea cetățenilor și pe urmă liniștea polițiștilor. Chiar am avut o discuție când a fost vorba că mă pune inspector-șef pe tema aceasta – că eu sunt mai impulsiv – și am spus că eu doresc liniștea cetățenilor, după care, automat, va veni și liniștea polițiștilor.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Cred că de asta le e teamă lor! Pentru că am informaţii şi despre primari, şi despre parlamentari!”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *