Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Cred că de asta le e teamă lor! Pentru că am informaţii şi despre primari, şi despre parlamentari!”

de | 15.12.2022 13:25 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

D-le comandant, în urma unei decizii recente la nivel european, România a rămas în afara Spațiului Schengen, deși mai mulți oficiali români, inclusiv ministrul de Interne, declaraseră că vom avea câștig de cauză. Acum, după eșec, nu se mai întâmplă nimic…

– Specific românesc. Chiar am citit și am fost atent, că e vorba despre țara noastră, despre noi, în general. Iar domnul ministru de Interne ne asigura că a discutat cu omologul său din Austria și că totul e OK. Ca de obicei, totul a fost OK (zâmbind ironic – n.a.)…

Da. Și domnul ministru a rămas la fel de OK…

– Bineînțeles. Din punctul meu de vedere – care nu înseamnă că e și cel corect – în primul rând, pentru declarațiile făcute, domnul ministru de Interne și șeful Poliției de Frontieră trebuiau să-și dea demisia și poate chiar și alții, secretari de stat… Dar văd că nu s-a întâmplat nimic. Își văd în continuare de afaceri…

„Cum e posibil ca acești doi ofițeri care au dat din casă, din documente strict secrete să mai aibă certificat ORNISS?!”

Așa cum spuneți că se întâmplă și pe plan local, în structuri ale Ministerului de Interne…

– Bineînțeles. Aici cunosc eu mai bine. Cunosc și din politică, dar vom vorbi despre asta cu altă ocazie. Reiterez însă faptul că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Deci, cum spuneam, și la noi este la fel. Stau mărturie cele relatate de mine, cu probe, în ziarul dumneavoastră, cele spuse de Stelică Crăciun, care s-au coroborat cu ce spuneam eu… Și totuși, domnul Gherghe (Gabriel Gherghe, adjunctul IPJ Argeș – n.a.) e bine mersi, domnul Iancu Costinel, la fel, e bine mersi, își văd în continuare de treburi, de afaceri; ultima întâlnire a d-lui Gherghe a fost la „Beluga”, un restaurant în Gura Trivăii, seara, de Sfântul Nicolae. Dar nu asta e problema. Problema e următoarea: ce păzesc Serviciile și celelalte structuri abilitate? Cum este posibil ca acești doi ofițeri care au dat din casă, din dosare, din documente strict secrete – pentru că în cazul cu camerele video care au fost date jos de mafia lemnului planul de acțiune avea caracter strict secret; iar el a fost deconspirat la pensiunea domnului Stelică Crăciun! – deci, repet, cum este posibil ca acești doi ofițeri să mai aibă certificat ORNISS? Eu, care mi-am slujit țara, credeți-mă, așa cum am știut eu, nu pot să dau informații…

Deși aveți certificat ORNISS, nu aveți acces la calculatoare…

– Da, am certificat, dar nu pot să dau informații! Și cred că de asta le e teamă lor! Pentru că, să știți, am informații, și despre primari, și despre parlamentari și o să-i discutăm… Dacă vor continua pe aceeași linie, eu voi face publice aceste informații, pentru că nu am cum să-mi efectuez activitatea, decât public…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Deşi am certificat ORNISS valabil până în 2025, nu am acces la niciun calculator! Nu pot să lucrez!”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Ei, Aioanei, Iancu Costinel şi Gherghe, aceşti derbedei politici, nu sunt poliţişti… cei care sifonează acţiunile poliţiei!”

„Îl ții șef la DIPI pe Dumitrache, al cărui socru e în pușcărie; păi, ăla a furat o jumate de Românie!”

Cum este posibil ca oameni importanți din Poliția Argeș să rămână în funcții după ce au făcut, așa cum spuneți?

– Păi, este posibil pentru că au susținere. Susținerea d-lui Gherghe vine, o dată, de la prietenul dânsului, dl Badea – pe care eu sunt foarte supărat, pentru că una mi-a spus, alta a făcut! – și mai are susținerea politică.

Să ai susținerea d-lui Badea, avansat recent la gradul de chestor de poliție, e un lucru important…

– Ascensiunea profesională nu are nimic de-a face cu caracterul omului. Dl Badea este bine văzut în mediile polițienești și în mediile politice, pentru că, în ultima perioadă, PNL-ul, dacă observați, își întărește și își securizează foarte bine oamenii. Probabil, se gândește că dacă Ministerul de Interne va trece la PSD, acești oameni să nu poată fi înlocuiți. Să stea liniștiți! Cei de la PSD sunt atât de naivi, ca să nu spun fraieri, încât n-o să facă așa ceva. Din 2010 și până acum, lucrează numai cu sculele PNL-ului și PDL-ului, așa că nu e nimic nou sub soare.

Deci, structurile de conducere din Poliție vor rămâne sub tutela PNL?

– Da. Au fost și vor rămâne. Păi, hai să ne gândim și la DIPI. Îl pui pe Dumitrache, al cărui socru e în pușcărie, cu Petrom Serv; păi, ăla a furat o jumate de Românie! (Liviu Luca, n.a.). Și îl ții șeful DIPI! Hai să fim serioși! Păi, s-o fure pe toată, ca să-l pună președinte, probabil… Acum, glumind, râzând, biciuind moravuri, trebuie să înțelegem că interviurile mele au avut și un rol benefic pentru colegi. Să știți că primesc mesaje cu locațiile unde se află domnul Gherghe. Și mă gândesc când, săracul, mai are timp să treacă și pe la serviciu (râde – n.a.)… Și când vine la serviciu, ce nu înțeleg eu: de ce tot își vorbește la telefon, și numai pe WhatsApp, și nu în birou, doar pe balcon?! Are ceva de ascuns? Că eu vorbesc prin birou, peste tot. Nu am nimic de ascuns. Dânsul are ceva de ascuns?

Citește și Dezvăluiri. Comandantul Cristian Mihalcea loveşte din nou: „Am înţeles că dl ministru Bode a cerut personal dosarul meu”

„Oameni mici, pe funcții mari”

Dacă e așa cum susțineți, acești oameni din Poliție pe care îi tot arătați cu degetul ar trebui să dea explicații sau să demisioneze. De ce n-o fac?

– Nu e vorba doar despre ei. V-am explicat că e și la nivel de miniștri. Nu vedeți că, nici după ce s-a întâmplat cu Schengen, nimeni nu-și dă demisia. Știți de ce? Pentru că în politică, dar și în Poliție, unde politica a intervenit brutal în ultimii ani, și-au impus oamenii. Iar eu am o vorbă: oameni mici, pe funcții mari. Și cred că am spus tot.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Certificatul ORNISS este arma conducerii MAI împotriva unor cadre! Este singura armă”

Citește și Dezvăluirile comisarului şef Cristian Mihalcea: „Mi s-a spus că Dragoş Jugănaru de la SOS şi adjunctul Gherghe Gabriel ar fi într-o relaţie de prietenie cu Hans Patrichi, adjunctul DIPI”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *